Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa nu a luat parte la Procesiunea Calea Crucii, pentru a-și păstra forțele pentru slujba de Înviere de sâmbătă noaptea

Papa Francisc a anulat în ultimul moment participarea la procesiunea Calea Crucii, de la Colosseum, în timpul căreia participanţii merg în jurul arenei romane antice purtând o cruce şi recreând ultimele ore din viaţa lui Iisus. În timpul procesiunii, participanţii se opresc pentru a se ruga şi a asculta meditaţii.

Mii de oameni au venit, în Vinerea Mare, la evenimentul care marchează drumul lui Iisus prin Ierusalim.

Suveranul Pontif nu a participat, însă, pentru a-și păstra forțele pentru slujba de Înviere de sâmbătă noaptea și pentru duminică la prânz, când va rosti mesajul Urbi et Orbi. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Papa a oficiat, în schimb, slujba Patimilor lui Hristos

Suveranul Pontif, care se confruntă cu probleme de mobilitate şi respiratorii, a părut într-o formă bună săptămâna aceasta şi a sosit la bazilica Sfântul Petru într-un scaun cu rotile pentru a se alătura cardinalilor şi episcopilor la slujba comemorării Patimilor Domnului din Vinerea Mare.

În anii anteriori, papa Francisc se prosterna pe podeaua din marmură a bazilicii, dar condiţia sa fizică nu-i mai permite să facă acest gest. În schimb, s-a rugat în tăcere din scaunul său cu rotile în faţa altarului.

Slujba Patimilor Domnului include recitarea unor psalmi în latină care rememorează evenimentele de la arestarea lui Iisus până la punerea Sa în mormânt şi e una dintre puţinele slujbe în timpul căreia papa nu citeşte o predică, care este rostită de predicatorul casei pontificale.

Catolicii, anglicanii și reformații sărbătoresc Paștele pe 31 martie 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE