Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc, vizită istorică la Marsilia. Suveranul Pontif va aborda tema imigrației

Papa Francisc începe astăzi o vizită de două zile la Marsilia. Suveranul Pontif a ținut să ajungă în portul din sudul Franței pentru a aduce în prim plan situația imigranților. Șase mii de polițiști, jandarmi și agenți de securitate au fost mobilizați pentru eveniment.  

Subiectul migrației este extrem de actual. Europa se confruntă cu un val de refugiați, iar mii de oameni și-au pierdut viața pe Mediterană, în încercarea de a ajunge pe continent, pentru o viață mai bună. Nu de puține ori, Papa a vorbit despre migrație. 

Papa Francisc: ”Voi merge la Marsilia pentru a participa la încheierea întâlnirilor mediteraneene, o inițiativă frumoasă care a călătorit în orașe importante ale Mediteranei, reuniunea liderilor ecleziastici cu liderii civili pentru a promova o cale de pace, colaborare și integrare în jurul Mare Nostrum, cu o atenție specială asupra fenomenului imigrației.”

Suveranul Pontif ajunge în Franța cu un mesaj de pace și deschidere. 

Ignatie Youssef III Younan, Patriarhul Bisericii Catolice Siriene din Antiohia: ”Vizita Sfântului Părinte și, de asemenea, întâlnirea sa, întâlnirea cu președintele francez, vor trimite un mesaj pentru Uniunea Europeană pentru a găsi o modalitate de a trata aceste probleme.”

Este prima vizită a unui cap al bisericii Catolice în Marsilia, în ultimele 5 secole. 

Benoit Payan, primarul Marsiliei: ”Papa vine la Marsilia pentru că această vizită corespunde unui mesaj universal, unui mesaj de pace. Avem un Papa care urmărește o cale și explică că cei mai bogați, cei mai mari și cei mai puternici trebuie să aibă grijă de cei mai mici, cei slabi și cei săraci.”

În timpul celor două zile, Papa se va întâlni cu oficiali francezi, cu înalți prelați, dar și cu oameni din cartierele sărace și cu refugiați. În ultima zi a vizitei va prezida o slujbă pe stadionul din oraș, la care va lua parte și președintele Franței. Emmanuel Macron a fost criticat însă pentru aceasta. Opoziția de la Paris îi reproșează că, prin prezența sa la eveniment, nu respectă principiul laicităţii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE