Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc: Trimisul și anturajul său în Ucraina, ținta unor focuri de armă

Papa Francisc a vorbit, miercuri, despre „cruzimile” suferite de poporul ucrainean. În discursul său de încheiere a audienței generale din Piața Sfântul Petru, Papa Francisc a spus că trimisul său în Ucraina, cardinalul Konrad Krajewski, i-a vorbit despre „durerea” poporului, despre „cruzimile”, „monstruozitățile” și „cadavrele torturate”.

„Aș dori să amintesc situația teribilă a martirilor din Ucraina. Cardinalul (Konrad) Krajewski a fost acolo pentru a patra oară. Ieri m-a sunat, își petrece ceva timp acolo, încercând să ajute în zona Odesa și în împrejurimi. Mi-a povestit despre durerea oamenilor, despre cruzimile, monstruozitățile, cadavrele torturate. Haideți să ne alăturăm acestui popor nobil și martirizat”, a spus Papa Francisc.

Trimisul și anturajul său au fost ținta unor focuri de armă în timp ce distribuiau provizii umanitare în Ucraina duminica trecută, a precizat serviciul de știri al Vaticanului. Nu au fost raportate răniri. Incidentul a avut loc sâmbătă, în apropierea orașului Zapori, și i-a forțat pe Krajewski și pe ceilalți să se adăpostească.

Papa a făcut apeluri repetate pentru a opri războiul din Ucraina în ultimele luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE