Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc, cu ochii în lacrimi în timp ce se roagă pentru Ucraina

Papa Francisc a fost înduioșat până la lacrimi, joi, în timp ce menționa suferința ucrainenilor în timpul rugăciunii publice tradiționale de Crăciun din centrul Romei.

Suveranul Pontif a fost cuprins de emoție și nu a putut vorbi timp de 30 de secunde după ce a cerut pace pentru poporul ucrainean, care se luptă de peste nouă luni cu agresiunea Rusiei.

„Fecioară Neprihănită, aș fi vrut să-ți aduc mulțumirile poporului ucrainean... poporului ucrainean pentru pacea pe care i-o cerem de atâta timp Domnului” a spus el, în timp ce vocea îi tremura și s-a văzut nevoit să se oprească, potrivit Euronews.

Mulțimea l-a aplaudat

Mulțimea, inclusiv primarul orașului, Roberto Gualtieri, care se afla în picioare lângă Papa, a aplaudat când a realizat că acesta nu poate vorbi și l-a văzut plângând.

În cele din urmă, Francisc a reușit să continue, cu vocea tremurândă: „În schimb, trebuie să amintesc de rugăciunile copiilor, bătrânilor, mamelor și taților și tinerilor de pe acel pământ martirizat, care suferă atât de mult. Dar realitatea este că suntem conștienți că sunteți alături de ei și de toți cei care suferă.”

Rugăciunea a făcut parte din ceremonia anuală a papei pentru a celebra Sărbătoarea Imaculatei Concepții, o sărbătoare publică și o tradiție veche de 168 de ani care dă startul sezonului de Crăciun din țară.

Desfășurată la poalele statuii Fecioarei Maria, în apropierea emblematicei Trepte Spaniole din oraș, piața a fost plină de credincioși dornici să îl întâlnească pe Suveranul Pontif.

Papa, care a menționat Ucraina în aproape toate aparițiile sale publice și a adoptat o poziție din ce în ce mai critică față de Moscova, a comentat și mai mult conflictul atunci când a vorbit cu un jurnalist la eveniment.

Da. (n. red. Războiul din Ucraina) este o suferință enormă, enormă. O înfrângere pentru umanitate.

-Papa Francisc

La scurt timp după intervenția sa, Roma a aprins luminile de Crăciun pe Via del Corso, principala arteră a orașului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE