Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere la Vatican. Suveranul Pontif a transmis un mesaj de pace

Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere, în Bazilica Sfântul Petru, în fața a opt mii de credincioși catolici din toată lumea. Suveranul Pontif a transmis un mesaj emoționant, cu referiri la corupția endemică și la conflictele armate care distrug regiuni întregi. Papa Francisc și-a făcut apariția în viața publică, după ce a fost recent spitalizat din cauza unor probleme respiratorii.

Vizibil slăbit, Papa Francisc a fost adus într-un scaun cu rotile pentru a oficia slujba de Paște, care a durat mai bine de două ore. În mesajul adresat comunității catolice din întreaga lume, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe credincioși să redescopere miracolul învierii lui Iisus Hristos.

Papa Francisc: Uneori, ne simțim pur și simplu obosiți de rutina noastră zilnică, obosiți să ne asumăm riscuri într-o lume rece și dură, în care doar cei inteligenți și puternici par să aibă succes. Alteori, ne simțim neajutorați și descurajați în fața puterii răului, a conflictelor care ne dezbină, a atitudinilor mercantile și de indiferență care par să prevaleze în societate, a cancerului corupției, a răspândirii nedreptății, a războiului.

Conform ritualului, Papa Francisc a crestat pe o lumânare, prima și ultima literă a alfabetului grecesc, simboluri pentru întruparea lui Dumnezeu în Mântuitorul Iisus Hristos. Slujba de Paște a fost o ocazie pentru Suveranul Pontif să boteze opt credincioși din Albania, Statele Unite, Nigeria, Italia și Venezuela.

La slujba din Bazilica Sf. Petru au participat peste opt mii de credincioși catolici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE