Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea se încălzește ușor în acest weekend, când creștinii catolici sărbătoresc Paștele și cei ortodocși Floriile. Temperaturile vor atinge maxime de 15 grade. Totuși, în majoritatea regiunilor, temperatura este mai coborâtă față de normal și sunt așteptate ploi locale în sud-vestul țării.

Vremea de Florii și de Paștele catolic

„Sunt vești bune pentru ziua de duminică. Temperaturi care ajung la 15-16 grade în Muntenia, în sudul Moldovei, în Dobrogea. Temperaturi în general peste 10 grade, în cam toată țara. În depresiuni și în nordul Moldovei, poate să fie temperaturi maxime puțin mai coborâte”, spune Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

„Este o vreme încă schimbătoare. Sunt așteptate ploi locale, dar trecătoare din partea de sud-vest a țării, pe la deal, pe la munte. Nimic semnificativ. Nici vântul nu pune probleme deosebite. În ansamblu, vreme destul de bună pentru acest final de săptămână, pentru Florii, pentru Paștele catolic. Nu se compară cu ce am avut până acum, când am avut vreme de iarnă într-o bună parte a țării, cu temperaturi foarte coborâte”.

Această tendință de încălzire se va menține săptămâna viitoare.

„Temperaturile cresc de la o zi la alta, iar undeva în a doua jumătate a săptămânii, joi sau vineri am putea să atingem temperaturi chiar ușor peste 20 de grade, în partea de sud a țării. Ca aspect, tot o vreme schimbătoare. Mai așteptăm ploi locale. Ne așteptăm ca aici, în partea de sud-est a țării, să fie ploi, la începutul săptămânii viitoare, în estul, sud-estul țării, câteva zile să fie ploi, nu foarte insistente, dar să plouă temporar”.

Vremea de Paște

„Nu putem spune că va fi o vreme frumoasă de Paște. Așteptăm undeva spre vineri-sâmbătă alte ploi temporare. Vedem cât de mult se vor extinde ele, dar în niciun caz nu va fi o vreme chiar frumoasă, însorită, dar va fi mai caldă, față de ce avem weekend-ul acesta. Weekend-ul viitor sunt temperaturi chiar mai ridicate. De 20 de grade, apropiate de ce ar fi normal la această dată, în anumite zone ale țării. Va fi o vreme schimbătoare cu ploi. Rămâne de văzut cât de insistente”.

Vremea în stațiunile montane

„Vremea se încălzește și la munte. Stratul de zăpadă este, deocamdată, consistent, la munte, depășește 30-40 de centimetri, în aproape toate stațiunile montane, fie că vorbim de Valea Prahovei sau alte stațiuni. Ninsori vor mai fi, dar mai ales la înălțimi foarte mari, la peste 1.500-1.700 de metri. La altitudini mai mici, dacă vor fi precipitații, vor fi sub formă de ploaie, stratul de zăpadă va începe să se topească. S-ar putea să fie prezent și de Paște, mai ales la înălțimi mari, dar vorbim de o vreme deja în încălzire și la munte. Nu mai vorbim de un alt episod de iarnă”, conchide Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE