Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc a amânat vizita din Africa, din cauza unor probleme de sănătate

Papa Francisc și-a amânat turneul din Africa, planificat la începutul lunii iulie.

Decizia a luat-o „cu regret” , la sfatul medicului, au precizat reprezentanții Vaticanului, și asta din cauza durerii pe care o acuză la genunchi de câteva luni și care îl împiedică să meargă.

Recent, în timpul audienței săptămânale de miercuri, Papa Francis a șchiopătat și a ajuns cu greu la scaunul său din Piața Sfântul Petru.

Vaticanul a anunțat că vizita a fost amânată

Într-o scurtă declarație, Vaticanul notează că vizita Suveranului Pontif programată între 2 și 7 iulie în două state din centrul Africii a fost amânată, însă nu precizează o dată clară la care va avea loc în cele din urmă.

Donatien Nshole, secretar general al Conferinței Episcopilor Congolezi: „La cererea medicilor săi și pentru a nu compromite rezultatele terapiei pe care încă o urmează pentru genunchi, Sfântul Părinte a fost forțat să își amâne, cu regret, vizita sa apostolică în Republica Democratică Congo și în Sudanul de Sud pentru o dată ulterioară, care rămâne să fie stabilită.”

Papa nu a făcut un secret din faptul că are probleme de mobilitate

Papa chiar a declarat că medicii i-au făcut infiltrații la genunchiul drept, pentru a-i ameliora durerile.

Christopher Lamb, corespondent „The Table” la Vatican: „Nu știm prea multe despre un diagnostic medical. Acest lucru nu a fost clarificat sau făcut public. Știm că are probleme la genunchi. Cred că lumea deduce că ar avea nevoie de operație, de o intervenție la genunchi sau că trebuie să continue cu terapia și cu infiltrațiile, cum spune Vaticanul, adică niște injecții în genunchi, care să îi amelioreze starea, dar din câte se înțelege, Papa nu vrea să fie supus unei operații, pentru că asta ar însemna să stea câteva luni deoparte, iar în această etapă a pontificatului său și la vârsta de 85 de ani nu-și poate permite, nu vrea.”

Papa are programată și o vizită în Canada, în perioada 24-30 iulie, însă Vaticanul nu a spus nimic despre aceasta. Problemele de sănătate ale Suveranului Pontif au alimentat inclusiv speculațiile că acesta s-a putea retrage, cum a făcut predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE