Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Panouri solare pentru buzunarul tuturor. Sistemele sunt de 20 de ori mai ieftine decât cele tradiționale

Acum, când toată lumea se gândește la reducerea costului energiei, o companie franceză vine cu o soluție. Panouri solare pentru buzunarul tuturor. Pe lângă faptul că sunt mult mai ieftine, acestea se pot monta foarte ușor.

În vremuri de criză energetică, soarele nu strălucește la fel pentru toată lumea. Factura e mai mică pentru cei care au instalație de panouri solare., dar nu toată lumea își permite.

O companie franceză a scos pe piață un kit de panouri solare mici la 780 de euro. Acestea sunt de 20 de ori mai ieftine decât panourile fotovoltaice tradiționale.

Charles Devaux, client: „Nu am vrut să cheltuiesc mulți bani pe instalarea panourilor fotovoltaice. De aceea am preferat să o fac pe un perete, care era de fapt la îndemâna mea.”

Panourile sunt modulare și pot fi completate atunci când e nevoie de mai multă energie. Un avantaj în plus care se adaugă la scăderi importante de costuri.

Ralph Feghali, cofondator al companiei Beem: „O celulă de bază este de 300W. Reprezintă aproximativ 15% din consumul unei gospodării și ne permite un echilibru bun între impactul pe care îl are și un preț accesibil pentru a prinde gustul acestei tehnologii.”

Spre deosebire de alte sisteme, la acesta energia nu e stocată în baterii. Se consumă imediat. Energia intră în sistem datorită unei prize și a unui invertor. Acest lucru se traduce prin mai puține cheltuieli și mai multe economii.

Clement Rimmele, client: „În aprilie 2020 am avut o factură de energie electrică de 146 de euro. Dacă o comparăm cu 2021, vedem că scade la 118 euro. Economisim în jur de 30 de euro pe lună. Ne punem întrebarea dacă vom mai instala un număr mai mare de celule. Deja ne gândim la asta.”

În plus, sistemul permite abandonarea obiceiurilor de economisire precum spălatul sau călcatul în afara orelor de consum maxim, perioadă care coincide, de obicei, cu momentele de odihnă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE