Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pagube imense provocate de uraganul Ian. Zone întregi din Florida sunt de nerecunoscut

Publicat de: Euronews

Americanii care au fugit din calea uraganului Ian se întorc la casele lor. Furtuna a făcut prăpăd în Florida, zone întregi fiind de nerecunoscut. Locuitorii spun că își vor reveni greu după șocul trăit acum câteva săptămâni. Pagubele lăsate în urmă de uraganul Ian sunt de ordinul miliardelor de dolari.

Sub un soare arzător, Joe muncește în curtea casei și încearcă să repare ce mai poate fi salvat. El spune că a rămas marcat de furtuna care a măturat insula pe care trăiește.

„Da. 30 de ani din viața mea au plecat. De fiecare dată când aud că suflă vântul și se mișcă vreo țiglă, știi... e un fel de șoc postraumatic”, a mărturisit Joe Kuczko.

Oamenii spun că Ian a fost cel mai devastator uragan cu care s-au confruntat.

„Eu m-am născut și am trăit în Florida și am văzut multe uragane. Am trecut de furtuna Donna din 1960 și de alte furtuni mari. Am mai văzut cum insula a fost devastată, dar niciodată furtuna nu s-a mai răspândit pe o suptafață atât de mare. Uraganul Ian a fost enorm, pe unde mergi, totul este distrus”, a spus Alan Bickeford, locuitor al insulei Pine.

La sfârșitul lunii septembrie, Florida a fost lovită de cel mai puternic uragan din ultimii aproape 90 de ani. Vântul a bătut cu viteza de 250 de kilometri pe oră și ploile torențiale au provocat inundații. Peste 100 de oameni au murit și aproape 40 000 au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE