Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. Tenaris, lider global în producția și furnizarea de produse tubulare

Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.

Ajuns la a șasea ediție, evenimentul va avea loc în perioada 15-16 noiembrie, între orele 10:00-17:00, în Hol AN din Rectorat.

Peste 100 de companii de top din domeniul ingineriei, din peste 20 de domenii de activitate, au pregătit pentru tine numeroase oportunități de carieră.

Tenaris, printre companiile participante la POLIJobs

Știai că brand-ul nostru, Tenaris, înseamnă si tenacitate? Ei bine, da! Reprezintă determinarea noastră de a atinge obiectivele ambițioase pe care ni le-am stabilit și de a deveni cei mai buni în tot ceea ce facem.

Fideli acestei definiții, am ajuns să fim lider global în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii utilizate în activități de foraj, echipare a sondei și exploatare a petrolului și gazelor, transportul petrolului și gazelor, în sectorul energetic și petrochimie, aplicații industriale și auto-moto specializate și suntem prezenți în peste 30 de țări din întreaga lume.

Brand-ul TenarisSilcotub a fost creat în anul 2004, când Tenaris a integrat Silcotub SA, companie fondată în 1977 sub denumirea Întreprinderea de Țevi Zalău și, anul următor Donasid SA, parte a fostului Combinat Siderurgic Călărași, înființat în 1976, două companii cu peste 40 de ani de istorie în România. Atunci, Tenaris și-a luat un angajament pe termen lung față de România și industria autohtonă, demarând un program amplu de investiții în noi capacități de producție și tehnologii de ultimă generație cu standarde exigente de calitate, siguranță și protecție a mediului, și în dezvoltarea de noi produse și servicii cu valoare adăugată mare care până în prezent însumează peste 500 de milioane USD.

TenarisSilcotub reprezintă acum o echipă de 1.900 de angajați, care lucrează în cele 3 unități de producție din Zalău, Călărași și Câmpina, în centrele de servicii din Ploiești, Popești Leordeni, Brasov, Iernut și Cluj-Napoca și în birourile comerciale din București.

Cum arată jobul și angajatul viitorului în domeniul/industria în care activați?

În lumea actuală, în care mult prea multe variabile au ajuns să fie importante, predicția este aproape imposibilă. Cu siguranță profilul locurilor de muncă și ale angajaților se vor schimba pentru a acomoda contextul. Viitorul va însemna un accent mai puternic pe abilități digitale, adaptabilitate și învățare continuă. Angajații vor fi valoroși prin prisma acelor calități specific umane, pe care nici cele mai dezvoltate tehnologii nu le vor înlocui la scară largă, cum sunt creativitatea și capacitatea de a construi și menține relații bazate pe încredere. Cel mai probabil angajații vor avea nevoie de un mix de cunoștințe tehnice și soft skills care să le permită să navigheze un mediu dinamic.

Care este perspectiva companiei asupra modului încare tehnologia schimbă piața muncii din România?

Tehnologia modelează industria în fiecare zi, iar Tenaris Silcotub nu este o excepție.  Activitățile manuale repetitive și care nu aduc valoare adăugată tind să dispară, lăsând locul mai multor automatizări/ robotizări și, prin urmare, este necesar un set diferit de competențe pentru a opera, înțelege și întreține astfel de linii de producție. În România, deficitul de forță de muncă și competențe specifice este mare și în creștere, motiv pentru care, TenarisSilcotub este profund implicată pe probleme de educație tehnică, unde contribuim susținut la a aduce mai aproape sistemul educațional de realitățile industriei. Avem propria noastră universitate corporativă “TenarisUniversity” ca platformă de învățare atât pentru proprii angajați cât și pentru comunitățile din care facem parte, promovând conceptul de învățare pe tot parcursul vieții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE