Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. Apa Nova, o companie Veolia, care de 22 de ani gestionează resursele de apă din București

Târgul de cariere organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), POLIJobs, care conectează companiile inovatoare cu unii dintre cei mai străluciți studenți ingineri, a ajuns la cea de-a V-a ediție și va avea loc în perioada 16-17 noiembrie.

60 de companii de top din domeniul ingineriei au pregătit numeroase oportunități de carieră: programe de burse, internshipuri, joburi part-time sau full-time, entry-level, middle-level sau senior level.

Printre companiile participante se numără și Apa Nova, o companie Veolia, care din 2000 și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiului București.

Care este principala provocare a unui angajator în contextul economic și social actual?

„Obiectivul nostru ca angajator pentru o companie de top, cum este Apa Nova, este să oferim cele mai bune condiții care să faciliteze obținerea performanței. Astfel, echipele de HR și management depun eforturi constante pentru a identifica și implementa pachete de beneficii care recompensează rezultatele excepționale, programe de dezvoltare profesională, atât la nivel de echipă/departament, cât și individual. De asemenea, urmărim încurajarea proactivității și a muncii în echipă, folosindu-ne de instrumentele proprii inovative și de tehnologiile de ultimă oră. Toate provocările care pot apărea ca efect al contextului actual pot fi combătute cu mai mare ușurință când oferi un mediu optim pentru dezvoltare și performanță.”, a declarat Apa Nova.

Cum găsește angajatorul un limbaj comun cu noua generație de angajați?

„În ultimii doi ani, am integrat în echipele Apa Nova peste 290 de noi colegi și am continuat să dezvoltăm profesional, să îmbogățim competențe și să rafinăm abilitățile întregii echipe prin multitudinea de programe oferite, gândite în acest scop. Noua generație este una atent pregătită și motivată să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai sustenabile – în acest sens, suntem foarte atenți la nevoile lor și la ideile inovatoare pe care le adoptăm și implementăm cu profesionalism pentru a face din transformarea ecologică o realitate”, a mai declarat Apa Nova.

O echipă formată din 1.900 de profesioniști

În cei peste 21 de ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, fiind aliniat, din toate punctele de vedere, la cele mai înalte standarde europene. Pentru a atinge însă acest nivel, au fost depuse eforturi susținute și s-au realizat investiții din fonduri proprii de peste 580 de milioane de euro, lucru care a consacrat Apa Nova drept liderul operatorilor de utilități din România.

Rămânând consecvenți scopului de fi utili societății în ansamblu și de a contribui la progresul uman, compania a integrat o abordare sustenabilă a performanței, tradusă printr-un management responsabil și orientat către optimizarea, tratarea și redarea către natură a resurselor naturale epuizabile, cum este apa. Mai precis, cu o Apa Nova a reușit, de la preluarea concesiunii și până acum, reducerea pierderilor de apă potabilă cu 84%, creșterea capacității de producție a apei potabile cu 22%, reducerea avariilor cu pierdere de apă cu 66%, îmbunătățirea timpului mediu de intervenție la avariile de apă cu nu mai puțin de 92%, crescând per total randamentul sistemului de la 50% la 77%. 

Dar toate aceste performanțe se datorează unei echipe curajoase de peste 1.900 de profesioniști,  care își demonstrează, fără̆ excepție, expertiza și competența, pentru a întâmpina și soluționa orice situație neprevăzută̆, acționând zi-de-zi în interesul dezvoltării urbane durabile a orașului și a bucureștenilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE