Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLI Jobs. Philip Morris România - Viziunea companiei care presupune un viitor fără fum nu este o utopie

Târgul de cariere „POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.

Ajuns la a șasea ediție, evenimentul va avea loc în perioada 15-16 noiembrie, între orele 10:00-17:00, în Hol AN din Rectorat.

Peste 100 de companii de top din domeniul ingineriei, din peste 20 de domenii de activitate, au pregătit pentru tine numeroase oportunități de carieră.

Philip Morris România - Viziunea companiei care presupune un viitor fără fum nu este o utopie

Philip Morris România este afiliat al Philip Morris International, o companie care transformă industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum. Viziunea companiei este de a înlocui țigările cu produse cu risc scăzut care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

În 1993, Philip Morris International (PMI) a înființat o filială locală, iar în 1997 a început construcția unei fabrici în Otopeni. Constructia a fost finalizata în anul 2000. În Europa există doar 3 astfel de fabrici PMI, din 8 la nivel mondial, care produc consumabile pentru produsele fără fum dezvoltate de companie.

Philip Morris International a făcut investiții de peste 600 de milioane USD în fabrica de la Otopeni pentru a dezvolta capacități de producție pentru produse din tutun încălzit, investiții care au transformat-o într-una dintre fabricile de ultimă generație la nivel mondial. Compania va investi încă 130 de milioane de dolari în transformarea fabricii și va contribui astfel și mai mult la dezvoltarea economică a României.

IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de PMI, a fost lansat în Romania în octombrie 2015, și a crescut constant din 2017. Anul acesta compania a lansat în România IQOS ILUMA, cel mai recent produs din portofoliul de alternative fără fum al PMI pentru adulții care altfel ar continua să fumeze sau să utilizeze produse cu nicotină.

În prezent, în Romania, Philip Morris International operează prin două entitati: Philip Morris Trading, divizia comercială, și Philip Morris România, divizia de producție.

Cum arată jobul și angajatul viitorului în domeniul/industria în care activați?

Locurile de muncă ale viitorului vor avea o componentă din ce în ce mai pronunțată de automatizare și digitalizare, cu accent pe inovație, creativitate și flexibilitate. Cel mai probabil în viitorii 10-15 ani urmează să apară meserii la care nu ne putem gândi acum, atât pe piața muncii în general cât și în domeniul nostru.

Tehnologia și roboții, sunt deja prezenți în fabrica noastră din Otopeni și ajută foarte mult la eficientizarea producției. Sigur, oamenii sunt indispensabili iar expertiza lor, de neînlocuit. Motivul pentru care candidații prospectează industria tutunului este reprezentat și de faptul că angajatorii investesc foarte mult în instruirea şi dezvoltarea abilităţilor acestora. Este o investiţie de ambele părţi. Noi investim prin training-uri susținute, ore de învăţare alocate angajatului respectiv, iar angajații investesc timp şi energie. Trebuie să existe permanent acest schimb: timp – energie – bani – echilibru, astfel încât atât angajatul, cât şi angajatorul să fie convinși că au făcut alegerea potrivită.

Care este perspectiva companiei asupra modului în care tehnologia schimbă piața muncii din România?

Tehnologia ne este aproape în fiecare zi, iar în vremurile pe care le trăim, ar fi ușor ciudat să privim către piața muncii și să considerăm că avem în față un domeniu de neatins. Automatizarea, digitalizarea, inovația nu au cum să ocolească piața muncii și mediul de business. De la modul de lucru până la cei mai potriviți candidați, toate trec prin lupa unor schimbări cu adevărat memorabile. Munca hibrid nu mai este văzută ca un beneficiu, ci mai degrabă ca o normalizare a felului în care muncim. În cadrul Philip Morris România s-a ajuns la o medie de 40% timp petrecut la birou şi 60% timp petrecut acasă. Când ne gândim însă la candidații noștri, criterii precum motivaţia şi potenţialul sunt pe primul loc, iar cunoştinţele tehnice perfecte pot rămâne într-un plan secund.

Suntem compania care schimbă cu totul și perspectivele industriei tutunului, tot cu ajutorul tehnologiei. Viziunea companiei care presupune un viitor fără fum nu este o utopie, iar inovația, tehnologia și știința fundamentată sunt aliații noștri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE