Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oriunde, dar nu acasă. Sute de oameni au mers în prima zi de Crăciun la mall

Cei care nu au plecat spre munte, au căutat alte locuri din oraș. Așa că sute de români și turiști străini au ales să petreacă prima zi de Crăciun la mall. Sătui de sarmale sau salată boeuf, au schimbat meniul tradițional cu cel de fast food. Alții au colindat magazinele de haine sau cinematografele.

Sute de oameni, printre care și mulți turiști străini, au venit în singurul mall din București care și-a deschis porțile în prima zi de Crăciun. Unii dintre ei s-au plimbat prin magazinele de haine, în timp ce alții au venit pentru mâncarea tip fast-food. De asemenea, mulți au ales să se relaxeze la patinoar sau la cinematograf.

Studiile arată că românii aleg să-și petreacă 70% din timpul liber în interiorul centrelor comerciale.

Mihai și fiica sa locuiesc în provincie, dar au decis să petreacă prima zi de Crăciun în Capitală.

„(n. red. Am venit) să ne destindem puțin, cu familia, cu fetele, cu copiii. Ne mai plimbăm. Ne ducem pe la târgul de Crăciun. Ne mai plimbăm puțin și plecăm spre casă. Noi suntem de la Pitești.”

Plimbarea în mall a devenit o tradiție pentru Marga și familia ei.

„Nu prea avem timp să petrecem împreună. Azi este o zi potrivită, mai departe o să vedem, o să ne întâlnim cu restul familiei. Nu mă așteptam să fie (n. red. mai liber). Și anul trecut am venit și era la fel.”

Cadouri cumpărate în ziua de Crăciun

Emil a venit în mall după ce Moș Crăciun l-a ocolit în acest an.

„Am venit în mall ca să împart bucurie, zâmbete, și nu doar în ziua asta, în toate zilele. Este foarte important să fim buni, mereu. Și am venit să iau niște cadouri. Și pentru mine, nu a avut cine să-mi cumpere.”

Boris și familia sa au plecat din Israel pentru a petrece sărbătorile în România. În prima zi de Crăciun au ales să vină la mall.

„Este locul ideal. Ne distrăm, copiii sunt aici, ce altceva să facem? O să ne mai plimbăm pe aici. O să mai facem cumpărături, iar apoi o să mergem la cazare și o să bem o ciocolată caldă.”

Începând cu a doua zi de Crăciun, toate mall-urile din București și din țară vor reveni la programul obișnuit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE