Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Opozantul rus Vladimir Kara-Muza, dispărut în sistemul penitenciar din Rusia. Acesta ispășește o pedeapsă de 25 de ani

Opozantul rus, Vladimir Kara-Murza, în vârstă de 42 de ani, care ispășește o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru înaltă trădare, este în prezent dispărut după ce a fost transferat într-o locație necunoscută din Rusia, potrivit euronews.com.

Activistul și jurnalistul Alexander Podrabinek a scris pe Facebook că a încercat să îi trimită o scrisoare lui Kara-Murza în închisoarea din regiunea Omsk, dar documentul a fost returnat cu o notă în care se spunea disidentul rus nu se mai află acolo.

Potrivit canalului de știri Telegram Agentstvo, avocatul lui Kara-Murza, Vadim Prokhorov, a declarat că un alt avocat a încercat să-l viziteze luni pe activistul politic, dar i s-a spus că nu se află în închisoare.

Kara-Murza, în vârstă de 42 de ani, a supraviețuit la două otrăviri pe care le-a pus pe seama autorităților ruse. În 2022, el a fost arestat și ulterior condamnat la 25 de ani de închisoare pentru acuzații legate de un discurs ținut în același an în fața Camerei Reprezentanților din Arizona, în SUA, în care a denunțat invazia Rusiei în Ucraina.

Transferul deținuților în cadrul sistemului penitenciar din Rusia este învăluit în secret. De pildă, locul în care se află încarcerat Alexei Navalnîi nu a fost cunoscut timp de săptămâni întreg. Navalnîi, care ispășește o pedeapsă de 19 ani de închisoare, este acum deținut într-o închisoare din Arctica.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE