Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ONU: Operațiunea Rafah ar putea duce la un masacru de civili

O incursiune israeliană în Rafah ar pune în pericol viețile a sute de mii de locuitori din Gaza și ar fi o lovitură uriașă pentru operațiunile umanitare din întreaga enclavă, a declarat vineri biroul umanitar al ONU, potrivit Reuters.

Israelul a avertizat cu privire la o operațiune împotriva Hamas în orașul Rafah din sudul Gazei, unde aproximativ un milion de persoane strămutate se înghesuie în adăposturi și locuințe improvizate, după ce au fugit de luni de zile de bombardamente israeliene declanșate de atacul transfrontalier mortal al luptătorilor Hamas din 7 octombrie.

ONU: Ar putea fi un masacru de civili

"Ar putea fi un masacru de civili și o lovitură incredibilă pentru operațiunea umanitară din întreaga fâșie, deoarece aceasta este condusă în principal din Rafah", a declarat Jens Laerke, purtător de cuvânt al biroului umanitar al ONU, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva.

Operațiunile de ajutorare derulate de la Rafah au inclus clinici medicale și puncte de distribuire a alimentelor, inclusiv centre pentru copiii subnutriți, a spus el.

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat, în cadrul aceleiași ședințe de informare, că a fost pregătit un plan de urgență pentru o incursiune, care include un nou spital de campanie, dar a spus că nu va fi suficient pentru a preveni o creștere substanțială a numărului de morți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE