Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Omid Ghannadi, omul faptelor bune. S-a născut în Iran, dar se implică în acțiuni caritabile pentru a-i ajuta pe români

Pe Omid Ghannadi îl cunoaște multă lume. Designerul de interior, de origine iraniană, este unul dintre oamenii care pur și simplu fac fapte bune constant. Se implică mereu în proiecte care au ca scop strângerea de fonduri pentru copiii care provin din medii defavorizate. Se ghidează după principiul că bunătatea și generozitatea trebuie să ne caracterizeze pe toți, nu doar în preajma Sărbătorilor.

Omid Ghannadi nu s-a născut în România, ci în Iran.

Este designer de interior și om pus mereu pe făcut fapte bune. Se implică în acțiuni caritabile și crede în puterea miraculoasă a bunătății umane.

Anul acesta, petrece Crăciunul cu numărul 21, în România

Anul acesta, petrece Crăciunul cu numărul 21, în România, țară pe care deja o consideră viața lui, cu tot ce i-a adus în ultimii ani.

Omid Ghannadi, designer de interior: „Pentru mine este un moment de liniște, un moment de reculegere cu familia, un moment în care oamenii sunt categoric mai buni, pentru că la asta mă pricep să-i cuantific în fiecare decembrie și e un moment în care ne apropiem unii de ceilalți. Tradițiile sunt umane și pentru mine să mă simt străin în România nu a fost o opțiune, am scos-o din calcul de la bun început. Am folosit-o ca pe un mecanism de apărare, să mă includ în societatea românească. Cam toți prietenii mei cei mai apropiați sunt români și pentru a nu duce dorul casei m-am făcut român destul de repede. Un lucru pe care l-am gasit cam ca acasă a fost căldura oamenilor, prietenia. Prietenia este cel mai mare atuu al României.”

Omid Ghannadi s-a implicat în acțiunea organizată de Asociația Salvați Copiii: Festivalul Brazilor de Crăciun

În ultimii ani, Omid Ghannadi s-a implicat în acțiunea organizată de Asociația Salvați Copiii: Festivalul Brazilor de Crăciun. Artiști, designeri, oameni de bine, își pun la încercare creativitatea, pentru a crea brazi unicat. Ulterior, aceștia sunt vânduți la licitație, iar banii, redirecționați pentru proiecte în domeniul educației. La ediția de anul acesta s-au strâns 820.000 de euro, o sumă record.

Omid Ghannadi, designer de interior: „Dacă aș sta de vorbă cu oricare dintre prietenii mei, mereu vom identifica o problemă comună în România, educația. Este sursa tuturor problemelor, iar Festivalul Brazilor exact asta face. Se duce cu ajutorul în educație, acolo unde educația ajunge foarte greu unde oamenii sunt vulnerabili și singura lor șansă este să se autoajute prin educație și mi se pare una dintre cele mai valoroase misiuni.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE