Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Omegle, chat-ul video unde vorbeai cu oameni la întâmplare, s-a închis definitiv

Omegle, un popular serviciu de video chat live, care conecta utilizatorii în mod aleatoriu, s-a închis după 14 ani, pe fondul reglementărilor tot mai stricte privind siguranța online, recunoscând că a fost folosit pentru a comite "crime odioase", scrie The Verge.

Anunțul a fost făcut de fondatorul site-ului, Leif K Brooks, care a spus că operarea serviciului nu mai este sustenabilă, nici din punct de vedere financiar, nici psihologic" și că lupta pentru a împiedica utilizarea abuzivă a acestuia este "pur și simplu prea mult".

"Nu se poate face o contabilizare onestă a Omegle fără a recunoaște că unii oameni au folosit-o în mod abuziv, inclusiv pentru a comite crime odioase", a declarat Brooks.

Omegle, spațiu digital nesigur

În timp ce site-ul rămâne în funcțiune pentru a găzdui declarația lui Brook, funcția sa de chat video anonim nu mai este accesibilă.

Omegle și-a câștigat de-a lungul timpului o reputație de spațiu digital nesigur, mai ales pentru minorii care puteau fi expuși ușor la abuzuri sexuale. Site-ul a fost acuzat că a asociat contul unei fete de 11 ani cu un cont al unui prădător sexual.

Decizia de închidere a platformei vine într-un moment în care legiuitorii la nivel mondial introduc reglementări stricte privind siguranța online pentru a preveni exploatarea sexuală a copiilor, cum ar fi proiectul de lege privind siguranța online din Marea Britanie.

"Din adâncul inimii mele, le mulțumesc tuturor celor care au folosit Omegle în scopuri pozitive și tuturor celor care au contribuit la succesul site-ului în orice mod. Îmi pare foarte rău că nu am putut continua să lupt pentru voi", a mai scris fondatorul site-ului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE