Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Funcție nouă pe Instagram, pentru utilizatorii francezi: Buton de alertă pentru a semnala hărțuirea online

Instagram le oferă oportunitatea utilizatorilor din Franța să folosească acum un ”buton de sigutanță”. Acesta le permite doritorilor să apeleze direct o linie telefonică de urgență.

Orice utilizator care este victima hărţuirii online va vedea de acum înainte un buton de apel telefonic care îl va pune în legătură cu psihologi şi jurişti de la 3018, linia naţională de asistenţă pentru victimele violenţei digitale, disponibilă zilnic, între orele 09:00-23:00.

Asociaţia e-Enfance este parteneră în cadrul acestei schimbări, care face legătura cu numărul 3018 fără a părăsi aplicaţia. Procedura reprezintă un instrument eficient şi dorit de mult timp.

"Cerem de ani de zile un 'buton de siguranţă' ('safe button') şi am cerut unul şi la nivel european. A fost nevoie de puţin mai mult timp pentru a fi înţeles, dar suntem mulţumiţi că a fost integrat accesul direct. Acest lucru va permite tinerelor victime, odată ce semnalarea lor a fost înregistrată, să beneficieze de un sprijin specific imediat", a explicat Justine Atlan.

Pe TikTok, o reţea foarte populară în rândul tinerilor, nu există un buton de apel direct, însă utilizatorilor care semnalează un caz li se oferă acum un link care îi trimite către site-ul 3018.

În Franţa, un sfert dintre familii s-au confruntat deja cu problema ciber-hărţuirii unui minor, potrivit unui sondaj recent realizat pentru e-Enfance: 15% dintre elevii din învăţământul primar s-au confruntat deja cu aceasta, procentul ajungând la 25% în învăţământul gimnazial şi la 27% în cazul liceenilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE