Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oleksandr Usyk vs Anthony Joshua, „meciul anului” în boxul profesionist. Cine va fi „regele greilor”?

Bătălia dintre ucraineanul Oleksandr Usyk (35 de ani) și britanicul Anthony Joshua (32 de ani), considerat meciul anului în boxul profesionist, are loc sâmbătă la Jeddah, Arabia Saudită. Pugilistul britanic caută revanșa după înfrângerea suferită în septembrie 2021.

Oleksandr Usyk își pune la bătaie centurile WBA, IBF şi WBO la categoria grea, pe care i le-a luat lui Anthony Joshua după meciul câștigat anul trecut chiar acasă la pugilistul britanic, la Londra, pe stadionul lui Tottenham Hotspur.

Usyk: „Sunt motivat de oamenii din Ucraina”

Înaintea meciului de sâmbătă, ucraineanul a vorbit despre războiul din țara sa natală și despre faptul că este motivat de ucrainenii care se luptă pentru a apăra independența țării.

„Sunt motivat de oamenii din Ucraina care se luptă din greu să ne apere independența, să ne apere libertatea și să ne apere cultura pe care alți oameni vor să o demoleze și să o distrugă. Țin legătura cu mulți bărbați din prima linie, militari și soldați. Primesc mesaje vocale și video de la ei în care mă sprijină. Îmi țin pumnii și se roagă pentru victoria mea, iar asta mă motivează”, a declarat Usyk, potrivit boxingscene.com.

După începerea războiului din Ucraina, boxerul ucrainean a plecat la Kiev, unde s-a alăturat unui batalion de apărare teritorială. La scurt timp, pugilistul a părăsit țara, pentru a putea pregăti meciul în fața lui Anthony Joshua.

La un eveniment media care a avut loc luni, Oleksandr Usyk a venit cu o jucărie de pluș, despre care a spus că este talismanul său norocos. Este vorba despre un măgăruș de pluș care aparține fiicei sale.

Joshua nu se gândește la retragere

De cealaltă parte, Anthony Joshua caută revanșa, după ce a fost deposedat de centurile IBF, IBO, WBA, WBO. A fost a doua înfrângere a carierei suferită de puglist, care a fost învins după 12 runde de Usyk.

Înaintea meciului de sâmbătă, britanicul a refuzat să vorbească despre o eventuală retragere, în cazul în care va suferi o nouă înfrângere în fața puglistului ucrainean, scrie boxingscene.com.

„Nu am pierdut în fața unui pugilist oarecare. Este o nebunie să gândească cineva că ar trebui să mă retrag. Vreau să rămân în competiție. Iubesc acest lucru. Este solicitant, dar îmi plac provocările”, a spus Joshua.

În ciuda meciului pierdut în septembrie 2021, britanicul rămâne unul dintre cei mai mari pugliști ai categoriei grele.

Usyk vs Joshua. Palmaresul celor doi pugliști

Oleksandr Usyk - 19 meciuri, 19 victorii (13 prin KO)

Anthony Joshua - 26 meciuri, 24 victorii (22 prin KO), 2 înfrângeri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE