Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Occidentul pregătește noi măsuri pentru a pune presiune pe Rusia. Setul de restricții, anunțat la summitul G7

Liderii care vor participa la summitul G7 din Germania pregătesc noi măsuri care să pună presiuni asupra Rusiei în ceea ce privește invazia și totodată pentru a arăta sprijinul nostru colectiv pentru Ucraina.

Anunțul a fost făcut de un înalt oficial de la Casa Albă care nu a dat detalii despre măsurile care se pregătesc. Occidentul a multiplicat deja anunţurile de sancţiuni împotriva regimului lui Vladimir Putin. 

Totodată, subiectul energiei, al cărei cost explodează în lume, se va afla ”în centrul discuţiilor” dintre liderii Statelor Unite, Germaniei, Franţei, Canadei, Italiei, Japoniei şi Regatului la acest summit.

Casa Albă a subliniat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa prin videoconferinţă la aceste două reuniuni la nivel înalt.

În ceea ce priveşte NATO, un înalt responsabil al executivului american a insistat că alianţa de apărare occidentală va prezenta la Madrid un nou ”concept strategic” care ”va menţiona provocările lansate de China”. ”Va fi pentru prima dată”, a indicat sursa citată, potivit Agerpres.

Membrii G7 au invitat, de asemenea, Argentina, India, Indonezia, Senegal şi Africa de Sud să se alăture summitului din Spania.

Cu privire la apărare, responsabilul de la Casa Albă nu a indicat dacă Joe Biden va profita de reuniunea NATO pentru a avea o întrevedere cu omologul său turc Recep Tayipp Erdogan, care ameninţă că va bloca aderarea Finlandei şi Suediei la Alianţă.





ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE