Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

O statuie de 2.000 de ani a fost descoperită la Roma, în timpul unor lucrări la sistemul de canalizare

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

O statuie de aproximativ 2.000 a fost descoperită la Roma, în timpul unor lucrări la sistemul de canalizare. Statuia din marmură a rămas aproape intactă.

Artefactul a fost descoperit în apropiere de vechiul Drum Appian, care leagă Roma de orașul Brindisi, unul dintre cele mai importante porturi din Imperiul Roman.

Francesca Romana Paolillo, arheolog: „Nu este vorba de O stHercule, ci de un personaj care este reprezentat sub forma lui Hercule. Acest lucru reiese în special din prezența atributelor semizeului, Leul, pielea câștigată în prima luptă a lui Hercule împotriva leului din Nemeea, măciuca și tolba. Acesta trebuie să fie un personaj important, deoarece, din câte se știe, împărații erau cei care erau reprezentați ca Hercule.”

Arheologii cred că statuia l-ar înfățișa pe împăratul roman Decius, care a trăit în secolul al III-lea după era noastră.

Distribuie

Taguri