Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O poveste ca în filme: Un italian se mută din aeroport după o ședere de nouă luni

Un bărbat care locuia de nouă luni pe aeroportul din Bologna a primit o nouă casă. Cunoscut doar sub numele de Arnaldo, bărbatul în vârstă de 83 de ani a început să locuiască în aeroport atunci când nu și-a mai putut permite să plătească chiria, relatează Euronews Travel.

Personalul aeroportului Marconi, al șaptelea ca mărime din Italia, a devenit ca o familie pentru el, oferindu-i un sac de dormit, cafea și mese. De asemenea, un chioșc de ziare din aeroport i-a acordat zilnic ziare de citit.

Arnaldo vă poate aminti de personajul lui Tom Hanks din filmul "The Terminal", dar aici pensionarul este blocat din cauza sărăciei și nu a birocrației.

De ce locuia Arnaldo într-un aeroport?

Originar din insula italiană Sicilia, Arnaldo locuiește în prezent în Bastiglia, în provincia Modena. Vara trecută, el s-a trezit în imposibilitatea de a plăti chiria, supraviețuind doar dintr-o pensie. În ciuda ajutorului serviciilor locale pentru persoanele fără adăpost, a ajuns să locuiască pe aeroportul Marconi din Bologna.

A dormit afară, spunând că nu vrea „să fie o pacoste”, dar nu a mai putut rezista când a venit iarna. S-a mutat în zona de check-in a aeroportului.

Acolo a primit o primire neașteptată. Personalul aeroportului a început să-i ofere cafea și mâncare, precum și un sac de dormit.

Finalul fericit al lui Arnaldo

După nouă luni de ședere a lui Arnaldo la aeroport, municipalitatea din Bologna a intervenit pentru a-l ajuta.

În timp ce încearcă să-i găsească o locuință permanentă, Arnaldo este cazat într-un hotel, cu siguranță un pas înainte față de clădirea terminalului aeroportului.

Luca Rizzo Nervo, consilierul pentru asistență socială din Bologna, spune că Arnaldo s-a mutat în Bologna fără să contacteze serviciile sociale locale, dar, odată ce acestea au fost informate despre cazul său, i s-a oferit sprijin. Consilierul a declarat că îi pare rău că autoritățile au aflat de cazul său doar din relatările din mass-media și a subliniat importanța de a cere ajutorul autorităților atunci când este nevoie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE