Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România are 31.000 de oameni ai străzii. O parte dintre cei fără adăpost au fost ajutați cu o masă caldă și haine, în pragul sărbătorilor

Oamenii fără adăpost au avut parte de o surpriză, în prag de sărbători. Membrii unei asociații nonprofit au vrut să le aducă un strop din bucuria Crăciunului. O masă caldă, dar și haine groase nou-nouțe. 

Masa de sărbătoare a fost întinsă la Gara de Nord, un loc frecventat de oamenii fără adăpost, iar meniul a fost pregătit de bucătarii mai multor hoteluri de lux. Gestul a fost primit cu bucurie de cei care nu au parte de o masă îndestulătoare în fiecare zi. Pe lângă mâncare caldă, aceștia au primit și haine noi.

Ian Tilling este Moș Crăciun pentru oamenii străzii. Britanicul a venit în București în urmă cu 30 de ani și, de-atunci, îi ajută pe nevoiași prin ONG-ul său.

Ian Tilling, fondatorul Organizației „Casa Ioana”: Probabil că România are cel mai mic număr de oameni ai străzii, în comparație cu celelalte țări europene. Vârsta medie este în jurul a 30 de ani. Sărăcia, destrămarea familiei sunt cele două cauze principale. Putem adăuga lipsa serviciului și dificultatea de a găsi un loc de muncă.

La evenimentul caritabil din Gara de Nord, au participat și voluntari ai Ambasadei Marii Britanii și British Council. Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Marii Britanii le-a împărțit oamenilor ciorbă.

Dr. Rebecca Shah, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Marii Britanii: Mulți dintre noi suntem atât de norocoși. Este important să ne amintim din când în când că norocul este cel care ne diferențiază de cei lipsiți de șanse.

Horia Alexandru Vișan, consilier general Primăria Capitalei: Primăria Capitalei a venit cu Direcția de Asistență Specială, cu duba din spate care le oferă oamenilor o ciorbă rădăuțeană caldă.

Potrivit celor mai recente date ale Comisiei Europene, România are 31.000 de oameni ai străzii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE