Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O nouă funcție WhatsApp. Utilizatorii își pot transfera datele de pe un dispozitiv vechi, pe un nou telefon, prin scanarea unui cod QR

WhatsApp a anunțat o modalitate nouă și mai rapidă de a transfera datele și conversațiile de pe telefonul vechi pe un telefon nou, printr-o metodă bazată pe coduri QR, transmite Techcrunch.

Compania a spus că utilizatorii care migrează către un alt telefon cu același sistem de operare vor putea transfera date WhatsApp folosind o conexiune Wi-Fi locală.

Cum vă puteți transfera datele de pe Whatsapp pe noul telefon, fără a pierde conversațiile

Pentru a vă transfera istoricul de chat, asigurați-vă că ambele dispozitive sunt pornite și conectate la aceeași rețea Wi-Fi. Apoi, deschideți WhatsApp pe vechiul dispozitiv și accesați Setări > Chat-uri > Transfer chat.

După acest pas veți vedea un cod QR.

Scanați codul QR de pe noul telefon pentru a finaliza procesul de transfer.

Compania a spus că această metodă este mai sigură decât soluțiile terțe, deoarece datele sunt criptate și partajate doar între cele două dispozitive prin rețeaua locală.

Până acum, WhatsApp s-a bazat pe backup-uri în cloud pentru a transfera date de pe un dispozitiv pe alt dispozitiv care rulează același sistem de operare – iOS sau Android. Este pentru prima dată când compania introduce o metodă de transfer local pentru o astfel de migrare de date.

WhatsApp acceptă deja portarea de la iOS la Android și Android la iOS. Cu toate acestea, ambele metode sunt puțin mai complicate decât scanarea unui cod QR.

Aplicația de chat are, de asemenea, o funcție multidispozitiv pentru un singur cont. În acest fel, puteți sincroniza mesajele trimise și primite cu un singur număr de telefon pe diferite dispozitive.

În aprilie, compania a actualizat caracteristica pentru a fi folosită pe mai multe telefoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE