Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O navă de cereale ucraineană a lovit o mină rusească în Marea Neagră

O navă civilă de marfă a lovit joi o mină rusească în Marea Neagră, în apropierea porturilor ucrainene de pe Dunăre, au declarat oficiali și analiști, într-un incident care a subliniat pericolele cu care se confruntă cei care exportă cereale ucrainene în timpul războiului.

Nava sub pavilion Panama a lovit mina plutitoare pe timp de furtună, în timp ce mergea să ridice cereale, potrivit Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, adăugând că mările agitate sporesc adesea riscul reprezentat de mine.

Nava avea 18 oameni la bord, membrii ai echipajului

Se pare că doi marinari au fost răniți.

Incidentul minier a avut loc la aproximativ 130 de kilometri sud-vest de Chornomorsk, care se află în apropiere de Odesa, pe coasta sudică a Ucrainei, a precizat compania de analiză a riscurilor maritime Ambrey. Nava cu 18 membri ai echipajului se îndrepta spre Izmail, un alt port din zonă.

Mina a detonat la pupa navei, provocând defecțiuni ale echipamentelor și utilajelor și ducând la pierderea puterii navei, a precizat Ambrey.

Căpitanul ar fi manevrat în ape de mică adâncime pentru a împiedica scufundarea navei.

Pe măsură ce luptele continuă în timpul iernii și cu puține schimbări recente de-a lungul liniei frontului, Ucraina urmărește să își consolideze resursele financiare pentru ceea ce ar putea fi un război prelungit.

După ce Rusia s-a retras dintr-un acord de export mediat de ONU vara trecută, Ucraina a lansat un nou coridor de transport maritim pe Marea Neagră pentru a trimite cereale, metale și alte mărfuri pe piețele mondiale. Acest lucru a dat un impuls economiei ucrainene dependente de agricultură.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE