Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia a atacat o gară din Herson. Mai multe persoane au fost rănite în bombardamentul rusesc

Cel puțin o persoană a murit și alte patru au fost rănite, în urma unui bombardament rusesc care a lovit o gară din Herson.

Informația a fost transmisă de ministrul de interne ucrainean, care a precizat că peste 100 de civili se pregăteau să plece din zonă cu trenul.

Ministrul de interne ucrainean a spus că 140 de civili se aflau în stație în momentul atacului. Poliția a acționat rapid pentru a-i îndepărta, ceea ce a dus la salvarea multor vieți, a adăugat oficialul.

Bombardamentul a fost confirmat și de președintele Volodimir Zelenski.

”Un atac rusesc asupra unei gări, asupra unui tren de evacuare. Toate serviciile de urgență se află acum la fața locului. Numărul morților și al răniților este în curs de a fi stabilit. La fața locului se aflau mulți civili.”, a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Anterior, o navă a flotei ruse din Marea Neagră a fost avariată în timpul unui atac aerian asupra portului Feodosia din peninsula anexată Crimeea.

Nava ar fi transportat drone pentru armata rusă. Moscova a confirmat atacul. Președintele Zelenski a transmis mulțumiri forțelor aeriene ucrainene, pentru îndeplinirea obiectivului din Crimeea.

Nava rusească a fost lovită de o rachetă de croazieră, au precizat reprezentanții Forțelor Aeriene ucrainene. Bombardamentul s-a soldat cu un mort și doi răniți și a avariat șase clădiri, potrivit guvernatorului Crimeei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE