Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardamente masive la Herson, în sudul Ucrainei: Cel puțin 4 oameni au murit

Armata rusă a bombardat masiv orașul Herson din sudul Ucrainei. Cel puțin patru oameni au murit, iar peste 60 au fost răniți, printre care sunt și copii. Au fost avariate mai multe case și obiective de infrastructură.

"Noaptea trecută, armata rusă a bombardat centrul oraşului Herson", a anunțat pe Telegram guvernatorul regional Oleksandr Prokudin.

A fost avariată și clădirea unui spital

O conductă de gaze naturale a fost lovită de un obuz. Un incendiu puternic a izbucnit în zonă și s-a extins la casele din preajmă. În timpul bombardamentelor a fost avariată și clădirea unui spital. Pe una dintre străzile orașului s-a format un crater imens.

"Armata rusă a lovit zone rezidenţiale din regiune, instalaţii medicale, o clădire şcolară şi infrastructuri esenţiale din Herson", a mai spus Prokudin.

În total, aproape 100 de localități au fost supuse tirurilor de artilerie, potrivit autorităților de la Kiev. De la începutul invaziei ruse în Ucraina, peste 10.000 de civili au fost uciși, iar aproape 19 mii au fost răniți.

Herson, vizat aproape zilnic de bombardamente

Herson, situat de cealaltă parte a liniei naturale a frontului formată de fluviul Nipru, este vizat aproape zilnic de bombardamente ale armatei ruse după ce a fost recucerit de forţele Kievului în noiembrie 2022, după mai multe luni de ocupaţie rusă.

De asemenea, forţele aeriene ucrainene au anunţat duminică dimineaţa, în buletinul lor zilnic, că au interceptat 14 dintre cele 15 drone lansate de Rusia în timpul nopţii, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE