Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O locomotivă CFR a atins o viteză record, 210 km/h, după ce a fost modernizată de Softronic

O locomotivă care aparține de CFR a depășit 200 de kilometri pe oră, în urma unor teste desfășurate joi, 9 iunie. Performanța a fost reușită pe inelul feroviar de la Făurei, județul Brăila, după ce locomotiva a fost modernizată de Softronic, așa cum anunță Club Feroviar.

210 km/h pentru o locomotivă CFR

Viteza maximă atinsă a fost de 210 km/h, pe o porțiune de 13,7 kilometri, modernizată în perioada 2 mai - 7 iunie, așa cum precizează sursa citată, care detaliază și lucrările făcute la calea ferată.

– înlocuire traverse

– buraj, nivelare longitudinală/transversală și ripaj pe toată lungimea Inelului Mare (13,7 km)

– profilare prismă de balast pe toată distanță de 13,7 km

– verificarea şi reglarea geometriei liniei de contact (zig zag faţă de axul căii ferate, înăltime faţă de nivelul superior al căii de rulare) la un număr de 276 de stȃlpi LC

– lucrări de reparaţie a cablului colector între stȃlpii SBC

– lucrări de reglare a pendulelor antivȃnt la 176 stȃlpi SBC

Centrul de testare de la Făurei a fost modernizat

Locul în care s-a atins această viteză este, totodată, și un centru de testări, care a fost construit în 1978 și apoi a fost modernizat în perioada 2006 - 2008. El este singurul din România unde se pot face teste de acest fel.

Pe această porțiune ar putea avea loc și testări cu viteza de 250 de kilometri pe oră, dacă se vor face și alte modernizări.

Acesta are o lungime de 13,7 km, are 6 podețe și 4 treceri la nivel, două curbe cu raza de 1800 metri și supraînălțări de 150 milimetri, conform sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE