Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locomotiva cu abur a Trenului Regal a luat foc în Gara Brașov. Pompierii au intervenit de urgență

Un incendiu a avut loc, miercuri după-amiază, în Gara Brașov la locomotiva cu abur a Trenului Regal.

Aceasta a fost adusă special în gară cu ocazia marcării a 150 de ani de la intrarea primului tren în Brașov și funcționarea primei stații de cale ferată a orașului.

Aceasta fusese cuplată la trenul regal, care a fost garat la linia 1. Pompierii s-au deplasat la fața locului 3 autospeciale de stingere.

”Se intervine pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din primele informatii se pare că în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Locomotiva cu abur a Trenului Regal era expusă pe linia 1 în Gara Brașov, pentru a marca 150 de ani de la intrarea primul tren în oraș. La eveniment au putut fi admirate mai multe bijuterii de epocă ale istoriei feroviare, printre care locomotiva cu aburi Pacific, dar și câteva vagoane din Trenul Regal.

”Dacă sunteți din Brașov sau prin trecere, vizitați azi, 31 mai 2023, Gara Brașov, unde are loc evenimentul cultural – „Gara Brașov, la un veac și jumătate!”

La aniversarea a 150 de ani de la darea în funcțiune a primei gări din Brașov și intrarea primului tren de călători în oraș, Gara Brașov va fi centrul de cultură și istorie feroviară unde veți putea viziona o serie de imagini feroviare de colecție și prezentări de material rulant.

De asemenea va avea loc și un concert al Fanfarei Militare a Academiei Forțelor Aeriene “Henri Coandă”, și lansare de carte.”, era mesajul făcut public de CFR Călători.

Anunțul făcut de ISU Brașov

”Azi, gara CFR Brașov a fost gazda evenimentului cultural „Gara Brașov, la un veac și jumătate!”

La aniversarea a 150 de ani de la darea în funcțiune a primei gări din Brașov și intrarea primului tren de călători în oraș, Gara Brașov a fost centrul de cultură și istorie feroviară unde Locomotiva Trenului Regal a poposit pentru a marca 150 de ani de la oprirea primului tren în gara noastră.

Azi, în dispecerat, un apel „altfel” anunța o intervenție ieșită din comun pentru salvatorii brașoveni. O locomotivă cu aburi luase foc în Gara Brașov. Colegii noștri s-au deplasat la fața locului cu 3 autospeciale de stingere. Au rămas uimiți când au constatat că locomotiva la care trebuie să intervină este chiar locomotiva regală, o fărâmă din istoria noastră.

Pompierii brașoveni au intervenit cu profesionalism, reușind să localizeze incendiul înainte ca acesta să se extindă și să provoace și alte pagube.

După intervenția promptă a pompierilor brașoveni, celebra locomotivă a Casei Regalei a fost ușor avariată. Au ars doar cărbunii din cuva de alimentare a locomotivei. Felicitări, dragi colegi, pentru modul de gestionare și implicarea de care dați dovadă la fiecare intervenție.

Ați reusit ,,salvarea” unui fragment de istorie al poporului român.”, este anunțul făcut de ISU Brașov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE