Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un tren a luat foc la Cluj în timp ce staționa. Peste 100 de persoane s-au autoevacuat

Un incendiu a avut loc, miercuri dimineață, în județul Cluj, într-un tren de călători în care se aflau 100 de persoane. Garnitura nu era în mers, iar oamenii s-au autoevacuat la timp.

Potrivit pompierilor, cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecţiune la compartimentul motor.

Anunțul făcut de ISU Cluj

”Pompierii din cadrul Detaşamentului Huedin au intervenit în urmă cu puţine momente la un incendiu care s-a manifestat la compartimentul motor al unui tren staţionat în Halta din Macău. Apelul de urgență a venit în jurul orei 06:16, iar la fața locului s-a deplasat echipajul de la Garda de Intervenție Aghireșu.

Până la sosirea forțelor noastre, în jur de 100 de călători s-au autoevacuat. În plus, niciunul dintre aceștia nu a solicitat îngrijiri medicale.

De asemenea, angajații CFR au reacționat prompt cu mijloace de primă intervenție, iar pompierii au lichidat ulterior flăcările. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o defecțiune la compartimentul motor.”, a transmis, miercuri, ISU Cluj.

Reacția CFR Călători

”În această dimineaţă, în jurul orei 6:00, în halta Macău, la automotorul din compunerea trenului Regio 3072 Oradea – Cluj s-a produs o degajare de fum. Mecanicul trenului a aplicat procedurile în vigoare în astfel de situaţii, a avizat imediat serviciul 112, după care acţionat cu extinctoarele din dotare eliminând cu mijloacele proprii efectele degajării de fum”, a transmis CFR. 

Sursa citată a precizat că pasagerii au fost coborâţi din tren, asistaţi de personalul CFR Călători şi au fost preluaţi de trenurile în circulaţie.

”Siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul a plecat cu o locomotivă de ajutor. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare”, a mai transmis CFR. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE