Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O femeie a murit blocată în liftul Spitalului Județean Slatina

Poliția face anchetă la Spitalul Județean Slatina după ce o femeie de 81 de ani a murit în liftul blocat între etaje.

Pacienta a intrat în stop cardiorespirator în timp ce era mutată de la o secție la alta. Prefectul județului acuză conducerea spitalului că a încercat să mușamalizeze cazul. Reprezentanții spitalului au transmis că, potrivit necropsiei, nu există nicio legătură între deces şi acest incident. Pe de altă parte, au anunțat poliția abia după 48 de ore.

Pacienta suferea de neoplasm, sindrom anemic şi parapareză. Era internată de o lună la Spitalul din Slatina. Mai întâi la Secţia Medicală, apoi la Neurologie, la Terapie Intensivă unde a fost stabilizată şi din nou la Neurologie, la etajul 5. Pentru că starea ei s-a agravat, sâmbătă dimineață, medicul de gardă, a decis că trebuie tranferată înapoi la Terapie Intensivă, la etajul 2.

Liftul s-a blocat între etajele 5 și 4, în timp ce pacienta era coborâtă cu targa. După mai puțin de 5 minute, femeia a intrat în stop cardio-respirator. 30 de minute, până când echipa de mentenanță a deblocat ușile, echipa medicală a încercat s-o resusciteze pe femeie în lift. Liftul este vechi din 1970. Ultima dată a fost verificat pe 15 noiembrie, dar nu au fost găsite probleme.

După moartea femeii, rămân multe întrebări fără răspuns. Prefectul județului Olt acuză conducerea spitalului că nu a anunțat poliția, în 24 de ore, așa cum era obligată prin lege, ci abia după ce cazul a devenit public. Reprezentanții spitalului spun că au informat DSP-ul.

”Este inacceptabil. Mai mult decât atât, ministrul Sănătății a aflat de la mine și nu de la management-ul spitalului despre această tragedie”, a declarat  Mario Lucian De Mezzo, prefectul județului Olt.

Fiica femeii, asistentă la același spital, spune că medicii și-au făcut datoria.

”Era o femeie de 81 de ani, în vârstă, cu multe boli.+01.18 Foarte gravă era, eu am vrut să-mi fac datoria până la capăt. Deci era foarte gravă și era internată la mine pe secție, adică vă dați seama că toată lumea a încercat” spune fata victimei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE