Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O casă a lui Prigojin ar fi fost percheziționată. Pungi cu bani, aur și armament, publicate de presa pro-Kremlin

Rebeliunea lui Evgheni Prigojin, care a început pe 23 iunie și s-a încheiat a doua zi, are o semnificație aparte, iar mulți specialiști au oferit mai multe analize în acest sens.

Între timp, după ce șeful grupării de mercenari Wagner a plecat în exil în Belarus, publicația rusă pro-Kremlin Izvestia a publicat imagini cu perchezițiile despre care precizează că ar fi fost făcute în una dintre proprietățile sale din Sankt Petersburg.

Armament, aur și bani ar fi fost ridicate din casa lui Evgheni Prigojin

Sunt prezentate imagini cu mascați care intră în casa lui Prigojin și fac percheziții care scot la iveală multe pungi cu bani, aur, armament, pașapoarte, dar și un ciocan și niște peruci. În una dintre camere erau prezente multe icoane. Vila, despre care se spune că este a lui Prigojin, are dotări luxoase, o piscină, o saună, o sală de sport, un birou medical, dar și un heliport.

Presa rusă, citată de publicația ucraineană Pravda, a precizat că Evgheni Prigojin ar fi revenit din Belarus în Sankt Petersburg și i-ar fi fost restituite armele confiscate în timpul perchezițiilor, precum și 10 milioane de ruble. Această informație a fost făcută public de presa rusă pe 4 iulie.

Printre acele arme se numără și un pistol Glock, austriac, pe care Prigojin l-ar fi primit de la ministrul Apărării Serghei Șoigu, cel pe care el încerca să-l înlăture în timpul acelei rebeliuni.

Informațiile apărute în publicațiile pro-ruse nu au fost confirmate deocamdată de alte publicații independente.

Evgheni Prigojin s-a exilat în Belarus

În timpul rebeliunii armate, președintele Rusiei Vladimir Putin l-a numit trădător pe Prigojin. În cele din urmă, Prigojin a fost convins să abandoneze misiunea de a ajunge la Moscova și de a-l elimina pe ministrul Apărării Serghei Șoigu, după ce i s-a promis că instanțele ruse vor ridica acuzațiile asupra sa.

Până atunci însă trupele Wagner preluaseră controlul asupra cartierului general al armatei ruse din Rostov pe Don.

Specialiștii susțin că Putin nu va lăsa lucrurile în acest stadiu. Pentru moment, președintele Rusiei are nevoie de mercenarii Wagner, cărora le-a transmis că pot să semneze contracte cu armata rusă sau că pot să-l urmeze pe Prigojin în Belarus, dacă doresc.

Luptătorii conduși de Prigojin au avut rezultate mai bune decât armata rusă în războiul din Ucraina, așa cum a anunțat chiar Prigojin, unde au reușit să cucerească orașul Bahmut după multe luni de luptă.

De altfel, Prigojin s-a plâns și public, de multe ori, că Serghei Șoigu nu-i oferă arme suficiente. La începutul lunii iunie, el a anunțat că își retrage trupele din Bahmut și că predă orașul armatei ruse. Între timp, ucrainenii au reușit să recupereze mare parte din localitate și să alunge ocupanții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE