Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O autostradă importantă din Philadelphia s-a prăbușit după un incendiu de proporții. O autocisternă încărcată cu benzină a luat foc

O porțiune a autostrăzii I-95, una dintre cele mai aglomerate din estul Statelor Unite, s-a prăbușit în orașul Philadelphia, după ce o autocisternă a luat foc duminică dimineață, sub un pasaj suprateran. Autoritățile americane spun că lucrările de reparație vor dura câteva luni pentru a restabili traficul pe această axă rutieră crucială, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Niciun șofer care circula pe autostradă în momentul producerii incidentului nu a fost rănit, însă autoritățile iau măsuri pentru a-i identifica ”pe toți cei care ar fi putut fi afectaţi de incendiu”, a afirmat guvernatorul statului Pennsylvania, Josh Shapiro.

VEZI GALERIA
5 imagini

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 6:20, o oră la care duminică dimineața traficul este, în general, slab.

Posturile americane de televiziune au surprins imagini impresionante cu un nor imens de fum și cu cele patru benzi ale bucății de autostradă care s-au prăbușit peste un drum secundar, unde a luat foc o autocisternă.

”În această dimineaţă, un incendiu puternic sub I-95 (...) a provocat prăbuşirea autostrăzii", a confirmat Sarah Peterson, purtătoarea de cuvânt a Primăriei din Philadelphia.

Pompierii "au sosit la faţa locului şi au descoperit (...) un incendiu de proporţii provenind de la un vehicul", a explicat căpitanul Derek Bowmer, din partea serviciului de pompieri ai oraşului Philadelphia, în cadrul unei conferinţe de presă.

Închidere autostrăzii va afecta milioane de oameni

Autostrada I-95 este o arteră importantă de pe coasta de est a Statelor Unite. Închiderea acestei șosele de la intrarea de nord-est în Philadelphia, un oraş de aproape 1,5 milioane de locuitori, va perturba grav traficul către şi dinspre New York. Cei peste 3.000 de kilometri ai săi leagă statul Maine, de Miami, cel mai mare oraş din Florida, în sud-est.

”Aceasta este o arteră majoră pentru populaţie şi mărfuri, iar închiderea ei va avea consecinţe semnificative pentru oraş şi regiune până la finalizarea reconstrucţiei”, a scris secretarul american al Transportului, Pete Buttigieg, pe Twitter.

Polițiștii au anunțat că sunt în căutarea șoferului autocisternei, despre care nu au deocamdată informații unde se află.

Autoritățile au mai precizat că lucrările pentru refacerea secţiunii avariate a autostrăzii ar putea dura luni.

Preşedintele Joe Biden a fost informat despre situaţie, iar echipele sale sunt în contact cu autorităţile locale pentru a oferi asistenţă, a declarat pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE