Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

SUA și Marea Britanie, nou acord economic. Este un parteneriat în domeniul tehnologiilor avansate și al energiei curate

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Președintele Joe Biden și premierul Rishi Sunak au lansat un nou parteneriat, în domeniul apărării, al energiei nucleare civile și al furnizării de metale esențiale pentru tranziția energetică. Acordul este conceput pentru a deveni competitive în relația cu Rusia și China.

Biden și Sunak au semnat Declarația Atlantică, pe care premierul britanic a descris-o drept un parteneriat economic privind inteligența artificială și alte relații economice și comerciale.

Rishi Sunak, premierul britanic: ”Țări precum China și Rusia sunt dispuse să ne manipuleze și să ne exploateze deschiderea, să ne fure proprietatea intelectuală, să folosească tehnologia în scopuri autoritare sau să ne blocheze resurse esențiale, precum energia. Nu vor reuși. Astăzi, am convenit asupra „Declarației atlantice”, un nou parteneriat economic pentru o nouă eră, cum nu s-a mai convenit până acum.”

În pofida importanței Declarației atlantice, textul nu poate fi comparat cu acordul de liber schimb al mărfurilor, pe care Marea Britanie l-a solicitat de la ieșirea sa din Uniunea Europeană în 2020.

Distribuie

Taguri