Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nouă români, răniți într-un accident în Turcia. Care este starea victimelor

Nouă români, pasageri într-un microbuz, au fost răniți într-un accident rutier produs sâmbătă în drum spre aeroportul orașului Istanbul din Turcia.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, a precizat că s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa din Turcia. Cei nouă români se aflau într-un microbuz care îi transporta spre aeroport.

Reprezentanții oficiului consular au făcut demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile turce, pentru a obţine informaţii oficiale suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi referitor la circumstanţele producerii accidentului, notează Agerpres.

Din informațiile preliminarea obținute de personalul consular, cei nouă români au suferit răni ușoare în urma accidentului. Victimele au fost transportate la unităţi medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

De asemenea, MAE a anunțat că, la nivelul oficiului consular, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.

Consulatul General al României la Istanbul este în contact cu un reprezentant al grupului de turişti şi continuă dialogul cu autorităţile turce, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară conform competenţelor legale şi în funcţie de solicitări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE