Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nou centru de transplant în București, construit cu bani din PNRR. La cât se ridică investiția

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, marți, că un nou centru de transplant de organe va fi realizat în Capitală, în cadrul Spitalului Clinic "Sfânta Maria". Investiția în unitatea medicală depășește 120 de milioane de euro, sumă ce este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Edilul Capitalei a precizat că ar urma să fie construite clădiri noi pentru centrul de transplant din cadrul Spitalului Clinic "Sfânta Maria".

„Noul centru - un proiect unic ca anvergură și importanță în sud-estul Europei, va permite efectuarea de transplanturi în condiții modeme, echivalente celor oferite în centrele de transplant din Europa și în alte centre medicale internaționale.

Realizarea investiției presupune construirea unei clădiri noi, cu regim de înălțime 3S+P+7E+8Erth, în care să funcționeze integrat compartimente și secții medicale precum Imagistică (CT și RMN), Ambulatoriu (cu 16 cabinete), Laborator Anatomo-patologie și Laborator Transplant, ATI (cu 17 paturi), Bloc Operator (cu 8 de Săli de Operație), spitalizare cu 66 paturi”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Consilierii generali au aprobat construirea unui centru de transplant în București

Nicușor Dan a mai precizat că valoarea investiției în noul centru de transplant depășește 120 de milioane de euro.

„Valoarea investiției este de 610.172.610,57 lei (TVA inclus), iar finanțarea se va face prin PNRR, bugetul local al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, și/sau din alte surse legal constituite.

Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, inițiat de ASSMB, instituție în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, a primit aprobarea consilierilor generali în ultima ședință”, a concluzionat primarul general.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE