Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nou bombardament asupra Kievului. Trei persoane, printre care doi copii, au murit

Trei persoane, între care doi copii, au fost ucise, în urma unui nou atac rusesc asupra Kievului, care a avut loc în joi dimineață. Anunțul a fost făcut de primarului capitalei Ucrainei și de autoritățile militare.

"Printre cei trei morți din cartierul Desnyansky, se numără doi copii (cu vârste de 5-6 și 12-13 ani)", a declarat administrația militară a orașului, potrivit The Guardian.

Alte 14 persoane au fost rănite în mai multe cartiere ale Kievului, a scris primarul în social media. Nouă dintre civilii răniți au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Militarii ruși au atacat joi dimineața Kievului, distrugând mai multe clădiri, printre care blocuri și o clinică medicală.

Apărarea aeriană ucraineană a distrus toate țintele aeriene rusești, potrivit informațiilor șefului Administrației militare a orașului Kiev. Acesta a adăugat că Rusia a folosit cel mai probabil rachete de croazieră și balistice.

Nu mai puțin de 17 atacuri au fost lansate în luna mai asupra Kievului, în cele mai multe dintre acestea fiind folosite drone.

Apărarea aeriană a Ucrainei a precizat că a reușit să intercepteze un număr mai mare de drone și de rachete rusești, însă în unele situații, resturile rezultate provoacă incendii în clădiri și la sol.

Miercuri, forțele rusești au efectuat trei atacuri aeriene deasupra sudului regiunii Herson, împreună cu rachete și lovituri de artilerie grea asupra altor părți ale regiunii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE