Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Nou atac la centrala nucleară de la Zaporojie. Rusia și Ucraina se acuză reciproc

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Rusia și Ucraina se acuză reciproc de atacuri asupra centralei nucleare de la Zaporojie, din regiunea Enerhodar, aflată sub ocupația Moscovei. Agenția rusă de știri RIA Novosti susține că armata ucraineană a provocat un incendiu care a fost stins.

La rândul său, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a spus că Rusia trebuie să poarte responsabilitatea pentru "actul de teroare" de la Zaporojie. RIA Novosti a transmis că se iau măsuri pentru normalizarea funcționării centralei nucleare.

Forțele ruse au bombardat, joi, un oraș ucrainean din apropierea centralei nucleare. Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, a spus că situația devine din ce în ce mai periculoasă la Zaporojie.

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului din SUA cred că Rusia bombardează zona în mod intenționat, „punând Ucraina într-o poziție dificilă”.

Distribuie

Taguri