Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi vești despre starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer. Anunțul făcut de Palatul Buckingham

Regele Charles al III-lea, care urmează un tratament pentru un tip de cancer, se va întoarce la îndatoririle publice, în condițiile în care medicii sunt mulțumiți de progresele sale și ”optimiști” privind recuperarea, a anunțat Palatul Buckingham, potrivit The Guardian.

La începutul lunii februarie, monarhul britanic a fost diagnosticat cu o formă de cancer. Regele Charles al III-lea va continua tratamentul și își va relua unele dintre angajamente publice, deși nu va avea un program complet pe durata verii.

Suveranul britanic și soția sa, Regina Camilla, urmează să viziteze marți un centru de tratament oncologic, cu toate că nu se unitatea medicală la care este îngrijit. Cuplul regal se va întâlni cu cadre medicale și pacienți, în calitate de susținător al ”Cancer Research UK and Macmillan Cancer Support”.

De asemenea, Regele Charles al III-lea va găzdui în luna iunie o vizită de stat a împăratului și a împărătesei Japoniei.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a anunțat că Regele Charles al III-lea a fost ”foarte încurajat să reia unele îndatoriri publice și este foarte recunoscător echipei sale medicale”.

Anunțul Palatului Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea

”Majestatea Sa Regele va reveni în scurt timp la îndatoririle publice, după o perioadă de tratament și recuperare în urma diagnosticului recent de cancer.

Pentru a contribui la marcarea acestei etape importante, Regele și Regina vor efectua marțea viitoare o vizită la un centru de tratare a cancerului, unde se vor întâlni cu medici specialiști și pacienți. Această vizită va fi prima dintr-o serie de angajamente externe pe care Majestatea Sa le va întreprinde în săptămânile următoare.

În plus, Regele și Regina îi vor găzdui pe Majestățile Lor Împăratul și Împărăteasa Japoniei pentru o vizită de stat în luna iunie, la cererea guvernului Majestății Sale.

Pe măsură ce se apropie prima aniversare a Încoronării, Majestățile Lor rămân profund recunoscătoare pentru numeroasele gânduri și urări de bine pe care le-au primit din întreaga lume de-a lungul bucuriilor și provocărilor din ultimul an”, se arată în comunicatul Palatului Buckingham.

De asemenea, un purtător de cuvânt a precizat că tratamentul Regelui va continua, ”însă medicii sunt suficient de mulțumiți de progresele înregistrate până în prezent pentru ca Regele să își poată relua o serie de îndatoriri publice".

Angajamentele vor fi adaptate pentru a diminua orice risc pentru recuperarea sa. Reprezentanții Palatului Buckingham au dat de înțeles că eeste prematur să poată estima cât timp va dura tratamentul lui Regelui Charles al III-lea, dar echipa sa medicală ”este foarte încântată de progresele obținute până acum și rămâne optimistă privind continuarea recuperării regelui".

Potrivit sursei citate, Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer, boala fiind descoperită în timpul operaţiei de prostată, însă suveranul britanic nu ar suferi de cancer de prostată. Palatul Buckingham a declarat că nu vrea să facă publice alte detalii despre starea de sănătate a monarhului sau despre planul de tratament în acest stadiu.

De altfel, Prințesa de Wales, Catherine, a dezvăluit la 22 martie că și ea a fost diagnosticată cu un tip de cancer și că preventiv urmează un tratament de chimioterapie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE