Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: BEJ Prahova a admis candidatura lui Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupție, la șefia Consiliului Județean

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Prahova a admis, vineri, candidatura preşedintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), potrivit Agerpres. Dumitrescu este cercetat de DNA pentru fapte de corupţie.

26/04/2024 , 17:46

BEJ Prahova a admis candidatura lui Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupție, la șefia Consiliului Județean

Propunerea de candidatură a lui Iulian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al CJ Prahova formulată de PNL Prahova îndeplineşte toate condiţiile de formă şi fond pentru a fi înregistrată, potrivit hotărârii BEJ.

Astfel, BEJ arată că acest candidat are drept de vot, are vârsta mai mare de 23 de ani şi are domiciliul în judeţul Prahova, nefiindu-i interzisă asocierea în partide politice.

De asemenea, Iulian Dumitrescu are dreptul de a-şi depune candidatura „în condiţiile în care nu s-a dovedit că ar fi fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie şi nici că i s-a interzis exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, prin hotărâre judecătorească definitivă”, arată sursa citată.

Candidatura lui Sebastian Burduja la primăria generală a fost validată de liderii PNL. Sunt, însă, și probleme. Pe ultima sută de metri, alianța pentru Capitală a fost invalidată. Colac peste pupăză, liberalii trebuie să mai stingă un incendiu: Iulian Dumitrescu, inculpat într-un dosar de corupție, candidează fără acordul PNL.

Probleme în PNL: Iulian Dumitrescu, acuzat de luare de mită și fals în declarații, candidează din nou la șefia Consiliului Județean

În momentul de față, baronul PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, este în prezent acuzat că ar fi luat mită 16 milioane de lei și de fals în declarații, fiind plasat sub control judiciar.

Teoretic, el trebuia să fie în momentul de față autosuspendat din calitatea de președinte de filială PNL Prahova și cea de președinte a Consiliului Județean, dar a ales să candideze - fără susținerea și validarea conducerii centrale - pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Prahova, iar conducerea din Modrogan 1 nu poate decât să asiste pasiv la această situație. Ei au făcut doar un simplu demers de imagine - mai exact, secretarul general al PNL a făcut un apel la Curtea Internă de Arbitraj a PNL în speranța invalidării acestei candidaturi, dar timpul rămas - de doar patru zile - până la depunerea tuturor candidaturilor la locale face ca această nouă candidatură a lui Dumitrescu să rămână în picioare, iar acesta să aibă prima șansă șefia CJ, fiind susținut de mai bine de 60 de primari din Prahova.

Potrivit anchetatorilor, Iulian Dumitrescu ar fi cerut indirect unui om de afaceri o mită de peste 47 de milioane de lei, dintre care a primit 16 milioane. În schimb, afaceristul, care avea în derulare un contract cu CJ Prahova, ar fi primit încă un contract. Sora și cumnatul acestuia au fost și ei plasați sub control judiciar și sunt cercetați pentru complicitate la luare de mită și fals.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE