Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Primăria București: Va fi o luptă cu clanurile care s-au învățat să sugă de la buget

Nicușor Dan și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria București. Actualul Primar General al Capitalei a precizat, printre altele, că urmează „o luptă de valori, între oameni care doresc respectarea legii și clanuri care s-au învățat să sugă la bugetul statului, în diferite forme”. Liderii celor trei partide care formează Alianța Dreapta Unită și care îl susțin pe Nicușor Dan au fost și ei prezenți și au făcut declarații.

Nicușor Dan și-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primăria București

„Nicușor Dan - powered by Clanul Matematicienilor”.

„Toți pentru unul, toți contra piedONE”.

„Nu va fi ușor, va fi Nicușor”.

Susținătorii Primarului General al Bucureștiului au venit cu tot felul de mesaje.

„Clanul Matematicienilor” versus „clanurile care s-au învățat să sugă la bugetul statului, în diferite forme”, cum le-a numit Nicușor Dan.

Nicușor Dan: „Cel mai important din campania asta, dincolo de şosele, conducte şi cele care ţin de viaţa completă a bucureştenilor, va fi o luptă de valori, o luptă între oameni care doresc pur şi simplu respectarea legii, care îşi doresc funcţionarea instituţiilor, o justiţie corectă, şi clanuri care s-au învăţat să sugă de la bugetul statului, în diferite forme. Asta este lupta”, a spus, printre altele, edilul, potrivit news.ro.

Eugen Tomac (PMP), Ludovic Orban (Forța Dreptei) și Cătălin Drulă (USR) au făcut și ei declarații.

„Este un moment important, momentul depunerii candidaturilor pentru actualul şi viitorul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi lista Alianţei Dreapta Unită pentru Consiliul General”, a spus Drulă.

„Pe 9 iunie aveţi de ales între dezvoltare şi pomeni, ori România şi Capitala noastră trebuie să meargă înainte, nu înapoi”, a declarat Tomac.

„Nu putem accepta ca Bucureştiul să fie din nou pradă unei mineriade politice care urmăreşte repunerea Bucureştiului în mâinile mafioţilor”, au fost cuvintele lui Ludovic Orban.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE