Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi restricții pentru turiștii care vor să viziteze Veneția în 2024

Veneția introduce noi restricții pentru turiști, de la jumătatea anului. Din iunie, în orașul lagună nu vor mai avea voie să circule grupuri de turişti cu mai mult de 25 de persoane.

Din 2024, ghizii nu-i vor mai putea ghida pe turiști folosind megafoane. Autoritățile locale au anunțat că au apelat la această măsură pentru că dispozitivele pot "genera confuzie şi tulburări".

Oficialul orașului însărcinat cu securitatea, Elisabetta Pesce, a declarat că politicile au ca scop îmbunătățirea circulației grupurilor prin centrul istoric al Veneției, precum și prin insulele foarte vizitate: Murano, Burano și Torcello.

Noile decizii vin după ce în Veneția, în septembrie anul trecut, a fost introdusă o taxă de 5 euro pentru fiecare turist.

Oraşul este unul dintre cele mai vizitate din Europa și se confruntă cu mari probleme din cauza turismului excesiv. Navelor de croazieră li s-a interzis să mai circule pe canale din 2021, pentru că poluau şi erodau fundaţiile oraşului.

Agenția culturală a ONU a citat impactul turismului asupra fragilului oraș lagunar ca fiind un factor major pentru care a luat în considerare de două ori plasarea Veneției pe lista UNESCO a siturilor de patrimoniu în pericol.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE