Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi probleme la Twitter. Linkurile inaccesibile, pentru mii de persoane

Twitter a fost afectat de o eroare majoră care le face imposibil accesul utilizatorilor spre alte site-uri web sau să vadă imagini, potrivit The Independent.

Aceasta este doar cea mai recentă problemă tehnică care a afectat Twitter, compania efectuând încă o rundă de concedieri în ultimele săptămâni care a dus apoi la o altă întrerupere, la foarte scurt timp după decizie

De data aceasta, site-ul a rămas în funcțiune, dar utilizatorilor care au făcut click pe linkuri le-a fost afișat în schimb un lung mesaj de eroare care indica faptul că există o problemă cu API-ul Twitter, sistemul care este folosit pentru a comunica cu alte servicii.

Ce probleme are platforma

Acest lucru înseamnă că legăturile partajate pe site nu pot fi urmate deloc. De asemenea, linkurile au apărut sub forma unor blocuri goale de culoare albă.

Tweetdeck, serviciul mai specializat al companiei pentru urmărirea tweet-urilor, a apărut, de asemenea, ca urmare a acelorași probleme. Utilizatorii au văzut că aplicația a devenit complet goală în același timp în care linkurile s-au rupt.

Este posibil ca Twitter să fi stricat serviciul, după ce a făcut schimbări majore în sistemele sale. În ultimele săptămâni, Twitter a efectuat modificări la API-ul său, aparent în încercarea de a genera mai mulți bani. Compania a anunțat recent că va reduce în mare măsură suportul gratuit pentru API, omorând efectiv serviciile terțe care se bazează pe acesta, cum ar fi clienții Twitter de la terți.

Compania promisese că un nou serviciu va "veni foarte curând". Anunțul a fost făcuy într-un tweet postat pe 26 februarie de pe contul său axat pe dezvoltatori. S-ar putea ca ultimele probleme să fie rezultatul introducerii mult așteptate a acelui nou API.

Twitter declarase anterior că a văzut "un entuziasm imens pentru viitoarele schimbări cu Twitter API", dar că va amâna lansarea acesteia "pentru câteva zile". În acel anunț, postat la 13 februarie, a promis că vor exista "mai multe informații în zilele următoare".

Este posibil ca Twitter să fi pus capăt accesului la API fără să anunțe schimbarea și, astfel, să fi stricat toate sistemele proprii care se bazează pe accesul la acel API.

Twitter nu a comentat încă incidentul. Compania și-a dizolvat în mare parte echipa de PR de când noul proprietar Elon Musk a preluat-o. Musk nu a scris imediat pe Twitter despre problemă, răspunzând în schimb la o serie de alți utilizatori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE