Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi informații despre suspectul de uciderea lui Shinzo Abe. Ar fi crezut că premierul avea legături cu un grup religios pe care îl viza

Presupusul asasin al lui Shinzo Abe, fostul premier japonez, și-ar fi recunoscut fapta, potrivit unui comunicat al poliției, citat de Euronews World.

Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, le-a spus anchetatorilor că a vrut să-l omoare pentru că auzise zvonuri despre legătura fostului lider cu o anumită organizație, pe care poliția nu a identificat-o.

Presa locală, citând surse din poliție, a declarat că Yamagami le-a spus polițiștilor că a considerat că Abe are legătură cu un grup religios pe care l-a învinuit pentru că i-ar fi ruinat financiar mama și că i-ar fi destrămat familia.

„El (n.r. Yamagami) a mărturisit că a avut resentimente față de o anumită organizație și avea impresia că fostul prim-ministru avea o oarecare legătură cu aceasta, ceea ce a dus la act”, a mai precizat poliția.

Atacatorul le-a povestit polițiștilor și că a plănuit inițiat un atac cu explozibili la un alt eveniment electoral. S-a răzgândit când și-a dat seama că ar putea eșua din cauza măsurilor de securitate, așa că s-a decis să folosească arma.

Surse din cadrul anchetei spun că Tetsuya Yamagami a folosit țevi de oțel învelite în bandă adezivă pentru a fabrica mai multe tipuri de pistoale.

Fostul premier a murit după ce a fost împușcat din spate, la un eveniment electoral

Japonia a fost zguduită de un incident grav, vineri dimineață. Fostul premier Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat din spate, la un eveniment electoral din orașul Nara.

Politicianul s-a prăbușit la pământ și a fost transportat de urgență la spital. Medicii spun că starea de sănătate a acestuia este una critică.

În urma incidentului, un suspect a fost capturat de polițiști și dus în arest. Atacatorul, pe numele său Tetsuya Yamagami, ar avea 41 de ani și ar fi rezident în Nara, orașul în care a avut loc incidentul, potrivit NHK.

Atacatorul nu a încercat să fugă și a fost reținut pentru audieri la secția de poliție Nara Nishi. Imagini de la fața locului au arătat că ofițerii de poliție s-au luptat cu suspectul, pe care l-au pus la pământ aproape de locul unde stătea Abe, la câteva momente după ce au fost auzite împușcăturile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE