Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi funcții oferite de Google Maps. Ce modificări vor fi făcute în istoricul activității

Google Maps a primit recent câteva actualizări, iar acum oferă și mai multe ajustări în ceea ce privește confidențialitatea, adăugând mai multe modalități de a controla datele de localizare, potrivit The Verge.

În acest moment, atingerea punctului albastru din Google Maps oferă scurtături pentru a salva parcarea sau pentru a partaja locația. Această actualizare adaugă opțiuni pentru locația dispozitivului și istoricul locației. Puteți vedea dintr-o privire dacă sunt activate sau dezactivate și le puteți comuta cu doar câteva atingeri.

Istoricul locațiilor

În mod implicit, istoricul locației este dezactivat atunci când utilizați Google Maps. Dacă ați ales să îl activați, activitatea va fi salvată în cloud și poate fi vizualizată în funcția Timeline a aplicației. Google face o schimbare importantă în acest caz - cu o actualizare viitoare, datele vor fi stocate local, și nu în cloud în mod implicit. Totuși, veți putea în continuare să vă salvați manual informațiile în cloud dacă doriți. De asemenea, Google scurtează perioada de timp implicită înainte de a vă șterge automat istoricul locației, la trei luni, în loc de 18 luni, cât era până acum. Aceste modificări vor veni pe parcursul anului viitor.

O altă actualizare mică, dar importantă, va sosi în curând - posibilitatea de a șterge toate datele legate de o anumită locație chiar din Maps. În prezent, puteți elimina o locație din Cronologie destul de ușor: trebuie doar să atingeți opțiunea eliminați din prezentarea generală a locației. Dar dacă ați folosit Hărți pentru a vizualiza acea locație sau pentru a obține indicații pentru a ajunge la ea, datele respective vor exista în continuare în Google Web și App Activity, dacă este activată pentru cont. Acum, Google adaugă o modalitate simplă de a șterge toate aceste informații aferente dintr-o singură lovitură.

În postarea de pe blog, Google spune că acest lucru este util dacă utilizatorii planifică o "petrecere surpriză de ziua de naștere". Google spune că această funcție va sosi "în următoarele săptămâni". Până atunci, puteți oricând să vă verificați setările și istoricul Activității Web prin intermediul hub-ului Activitate mea de la Google.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE