Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan refuză să spună cum a votat la Referendumul pentru Familie: Nu doresc să mă poziționez în această dispută ideologică

Nicușor Dan a refuzat să spună votul pe care l-a dat la Referendumul pentru familie, motivând demisia din USR cu schimbarea ideologică a formațiunii politice.

”Eu am spus că până când USR nu va fi suficient de mare până când se va sparge ideologic el trebuie să rămână unit și să aibă și progresiști și conservatori pentru lupta cu partidele care existau atunci.

Partidul s-a definit, a fost voința majorității membrilor să meargă în zona progresistă, e statutar, democratic, eu am considerat că nu mai puteam să îmi țin promisiunea că este un partid umbrelă.

Eu mă definesc ca fiind un tehnocrat, ați văzut că au fost nenumărate luări de poziție pe subiectul acesta, eu nu m-am definit nici într-o parte, nici în cealaltă.

Am răspuns în momentul acela, m-am prezentat la Referendumul pentru familie, dar nu am spus cum am votat, pentru că nu doresc să mă poziționez în această dispută ideologică și cred că pentru poziția în care sunt acum, e important ca oamenii care vor o schimbare în bine a Bucureștiului să se regăsească în ceea ce spun eu.

Fiecare este liber să interpreteze cum dorește, eu am spus exact ce s-a întâmplat acum 6-7 ani.”, a declarat Nicușor Dan, la Euronews.

Nicuşor Dan a demisionat în 2017 din USR, după ce Birou National al partidului a votat, într-o ședință tensionată, ca se va poziționa împotriva demersului de modificare a Constituției în sensul redefinirii familiei ca uniune între un barbat și o femeie.

”Deci a fost o decizie...N-a fost o simplă decizie. A fost o poziționare ideologică, în interpretarea mea. Acest partid a pornit că un partid în care s-au regăsit și progresiști și conservatori, bineînțeles sub o umbrela de partid pro-european, pe foarte multe din valorile care ne unesc, cu mici contradicții la definiția femiliei, progresiști vs conservatori.

Prin această decizie, partidul se plasează că partid progresist. Deci, este o limitare a publicului către care el se adresează. Deci a fost o decizie a Biroului National care s-a poziționat în felul ăsta.”, spunea Nicușor Dan la acea vreme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE