Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Nicușor Dan cere Ministerului Transporturilor să accelereze proiectarea și avizarea pentru magistrala de metrou M4

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Primarul general Nicușor Dan a transmis Ministerului Transporturilor ca „în loc să caute vinovați imaginari”, ar trebui să accelereze proiectarea şi avizarea pentru realizarea magistralei de metrou M4.

Edilul Capitalei susține că a reacționat după ce „secretarul de stat Ionel Scrioşteanu a susţinut zilele trecute că PMB tergiversează aprobarea PUZ-ului pentru magistrala 4”.

„Nimic mai fals. Ministerul a obţinut de la PMB avizul preliminar în 21 ianuarie 2022. De atunci a fost în sarcina proiectanţilor ministerului să obţină avizele de la instituţii, în baza cărora PMB să emită avizul arhitectului şef. În 21 octombrie 2022 ministerul a revenit la PMB cu avizele obţinute. Dintre acestea, avizul Ministerului Apărării, emis în 11 aprilie 2022, era negativ (condiţionat de mutarea staţiei din faţa Ministerului), iar PMB nu poate emite legal avizul arhitectului şef fără avize pozitive de la toate instituţiile", a scris Nicușor Dan, vineri, pe Facebook.

Nicușor Dan, despre magistrala de metrou M4: „Au fost semnalate deficienţe uşor corectabile şi lipsa avizului pozitiv al Ministerului Apărării fără de care proiectul nu poate fi avizat.”

Primarul general a mai precizat că proiectanţii de la Ministerul Transporturilor ştiau încă din aprilie că nu vor putea obţine avizul eliberat de Primăria Capitalei, fără un aviz pozitiv al Ministerului Apărării, dar au venit în octombrie tot cu avizul negativ al MApN.

„Reacţia PMB a fost promptă în fiecare din fazele PUZ. De exemplu acum, după depunerea documentaţiei de către minister, în 4 noiembrie a fost o discuţie specială de lucru pentru M4 la arhitectul-şef, iar în 9 noiembrie a fost o şedintă a Comisiei Tehnice de Urbanism pentru proiectul M4.

Au fost semnalate deficienţe uşor corectabile şi lipsa avizului pozitiv al Ministerului Apărării fără de care proiectul nu poate fi avizat. Poziţia Ministerului Transporturilor este cu atât mai greu de înţeles cu cât în 20 decembrie a avut loc o întâlnire de lucru între PMB şi cele două ministere în care s-a convenit că singura problemă rămasă este acordul între cele două ministere pe staţia din faţa Ministerului Apărării şi pe avizul acestuia", a menționat Nicuşor Dan.

De asemenea, edilul Capitalei a dat asigurări Ministerului Transporturilor privind în0treaga deschidere şi disponibilitate a Municipalităţii în momentul în care documentaţia va fi completă pentru ca proiectul privind magistrala M4 să poată fi aprobat în mod legal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE