Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, reacție după bombardamentele din Kiev. „Condamn ferm atacurile masive ale Rusiei cu rachete asupra infrastructurii civile”

Premierul Nicolae Ciucă a condamnat atacurile lansate de Rusia care a bombardat cu rachete mai multe orașe din Ucraina, inclusiv Kiev. Șeful Executivului a subliniat că aceste acțiuni reprezintă „crime de război” care încalcă Carta ONU.

„Condamn ferm atacurile masive ale Rusiei cu rachete asupra infrastructurii civile ucrainene şi oraşelor paşnice. Aceste crime de război, moartea unor civili nevinovaţi aduc multă suferinţă şi încalcă Carta ONU", a precizat Nicolae Ciucă, luni, într-o postare pe pagina de Twitter a Guvernului, potrivit Agerpres.

Oficialii de la Kiev au precizat că Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineaţa, într-o serie de bombardamente asupra mai multor oraşe ale ţării.

„În dimineaţa zilei de luni, agresorul a lansat 75 de rachete, (dintre care) 41 au fost doborâte de apărarea noastră aeriană", a anunţat pe Telegram comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, precizând că Rusia a utilizat "drone de luptă".

Mai multe explozii au avut loc luni dimineață în Kiev, precum și în orașele ucrainene Lvov, Ternopil şi Dnipro, în condițiile în care Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE