Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă: Prezența soldaților portughezi în România ne arată că NATO este alături de toate statele membre

Publicat de: Andreea Smerea

Prezența soldaților portughezi la Caracal demonstează solidaritate și prietenie. NATO arată astfel că este alături de toate statele membre, indiferent unde sunt situate geografic. Șeful guvernului a vizitat alături de președintele Klaus Iohannis și de premierul Portugaliei, António Costa, Batalionul 1 Instrucție Olt, din Caracal.

Premierul a subliniat că situația tensionată și provocatoare, generată de agresiunea ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei a demonstrat că NATO funcționează și că într-o astfel de criză, aliații și partenerii din UE sunt solidari.

Totodată, Nicolae Ciucă a salutat contribuția generoasă a Portugaliei la activităţile de vigilenţă sporită din România, fiind de importanţă majoră pentru România, o dovadă de înaltă solidaritate şi prietenie.

“Prezenţa soldaţilor portughezi, aici, la Caracal, este şi demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre indiferent unde sunt situate geografic în zona transatlantică ", a declarat Nicolae Ciucă.

”Mă simt onorat pentru oportunitatea pe care am avut-o, împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, și cu prim-ministrul Republicii Portugheze, António Costa, de a-i cunoaște pe militarii portughezi dizlocați la Unitatea Militară din Caracal și de a le mulțumi personal pentru activitatea pe care o desfășoară aici alături de militarii români.

În contextul actual, foarte complicat și provocator, prezența militarilor portughezi la activitățile de vigilență sporită din România probează faptul că NATO este alături de toate statele membre, indiferent de poziția geostrategică și reprezintă, în același timp, expresia solidarității aliaților și partenerilor noștri din Uniunea Europeană.

Apreciem și mulțumim Portugaliei pentru contribuția substanțială la structurile multinaționale, la măsurile de vigilență sporită în România și la programul pentru avioanele multirol și F-17 destinate Forțelor Armate Române.

Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru modernizarea ulterioară a tuturor componentelor din cadrul acestui program de apărare”, a completat Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE