Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă dă asigurări că România are suficiente gaze pentru iarnă: „Depozitele de gaz metan ale ţării sunt 47% pline”

Publicat de: Mirabela Vasile

Nicolae Ciucă a declarat că țara noastră va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă.

Premierul a precizat că în acest moment, depozitele de gaz metan ale ţării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că ”ţara noastră a acţionat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre”.

”România va avea suficient gaz în depozitele naţionale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă. În acest moment, depozitele de gaz metan ale ţării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că ţara noastră a acţionat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre. Ţinta pentru 1 august este de 46%, iar România a depăşit-o încă din prima jumătate a lunii iulie”, anunţă premierul într-o postare pe Facebook.

Șeful Guvernlui a adăugat că suntem înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat.

”Astăzi a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producţia internă, trimis în depozitele naţionale!”, transmite şeful Executivului.

Obiectivul stabilit la nivel european este ca, până la 1 noiembrie, depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puţin 80% pline.

”Menţinând ritmul accelerat, vom reuşi să atingem acest procent chiar înainte de termen”, declară Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE